Rămâi conectat

Actualitate

Bilanţ al Penitenciarului Aiud, pe anul 2012

Publicat

în

Sala I.I.C. Brătianu din incinta Primăriei Municipiului Aiud a găzduit marți, 22 ianuarie, şedinţa festivă prilejuită de bilanţul activităţilor derulate de Penitenciarul Aiud în cursul anului 2012. Au participat oficialităţi locale și judeţene, colaboratori, beneficiari ai forţei de muncă specială, foşti lucrători ai penitenciarului precum și personalul unităţii.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a fost reprezentată prin comisarul de penitenciare Marius Ştef, directorul Direcţiei Prevenirea Criminalităţii şi Terorismului.

Au fost prezentate activităţile specifice fiecărui sector, obiectivele propuse și cele îndeplinite în anul 2012, dificultăţile concrete cu care s-a confruntat unitatea precum și planul de management pentru anul 2013.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit raportului întocmit cu această ocazie, Penitenciarul Aiud a avut în custodie în anul 2012 o medie de 1.008 persoane private de libertate. Rulajul indică un număr de 2.259 persoane private de libertate primite și 2.256 de persoane liberate sau transferate, totalizându-se un număr de 4.515 deținuți.

În cursul anului 2012 s-au analizat propuneri pentru liberare condiţionată pentru un număr de 386 persoane private de libertate din care 310 la împlinirea fracţiei şi 76 în urma adresei de la instanţa de judecată (cerere înainte de împlinirea fracţiei). Au fost admise de comisie un număr de 123 de persoane private de libertate şi amânate 263 de persoane. Au fost amânate de comisie şi admise de instanţa de judecată un număr de 17 persoane private de libertate, iar pentru un număr de 13 persoane private de libertate au fost reduse termenele propuse de către comisie.

De asemenea, au  fost  analizaţi  în cadrul comisiei  de  individualizare  privind  regimul  de  executare  un  număr  de  1.738 de deținuți,  din  care  495 la  stabilirea  regimului  de  executare  iar  1.243 au fost reanalizaţi  la  împlinirea  termenului  legal.

*Deficitul de personal, o problemă majoră și în 2012

Greutăţile şi neajunsurile care au marcat într-o măsură considerabilă activitatea serviciului au avut în prim plan resursa umană de cele mai multe ori insuficientă în special la nivelul agenţilor, posturile fiind aproape în permanenţă acoperite la nivelul minimal.

Punerea în aplicare a prevederilor dispoziţiei ANP referitoare la desfăşurarea activităţii a avut efecte şi în cursul anului la care ne referim personalul avut la dispoziţie făcând faţă cu greu uneori sarcinilor impuse. O altă problemă a fost lipsa unei experienţe profesionale adecvate a tuturor lucrătorilor numiţi să-şi desfăşoare activitatea în cadrul sectorului”, precizează reprezentanții penitenciarului.

Conştienţi fiind de locul instituţiei penitenciare, între instituţiile publice de interes naţional şi de rolul acesteia, acela de a contribui la apărarea ordinii publice şi siguranţei naţionale prin asigurarea executării pedepselor privative de libertate şi a măsurii arestării preventive, cu asigurarea intervenţiei recuperative, în condiţii care garantează respectarea demnităţii umane, pe parcursul anului 2012 întregul personal s-a preocupat pentru atingerea obiectivelor stabilite şi asigurarea bunei funcţionări a instituţiei. La ora bilanţului, putem aprecia că situaţia socio-economică a ţării din anul anterior, nu a fost dintre cele mai propice realizării unor performanţe de excepţie. Cu toate acestea, rezultatele s-au situat în mare parte peste cele ale anului anterior, lucru reieşit şi ca urmare a constatărilor consemnate de cele două echipe de control al Direcţiei Inspecţie Penitenciară ce au efectuat controale tematice precum şi de structura de audit intern care de asemenea a efectuat o misiune de auditare”, a declarat directorul Penitenciarului Aiud, comisar șef de penitenciare Valentin Nazare.

Publicitate

Actualitate

FOTO VIDEO| Pompierii din Alba Iulia intervin pentru prinderea unei plase desprinse de vântul puternic, de pe o schelă, în zona Stadion, Bulevardul Revoluției

Publicat

în

FOTO VIDEO| Pompierii din Alba Iulia intervin pentru prinderea unei plase desprinse de vântul puternic, de pe o schelă, în zona Stadion, Bulevardul Revoluției

Pompierii din Alba Iulia intervin în aceste momente, ora 18:35, la prinderea unei plase desprinse de vânt, de pe o schelă, în zona Stadion, Bulevardul Revoluției din municipiu Alba Iulia.

Citește și: FOTO| Furia vântului a răvășit o terasă de pe Bulevardul Transilvaniei. Alba Iulia sub asediul naturii

Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru joi, 5 august, COD PORTOCALIU de furtuni, vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină, în județul Alba și mare parte a țării.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: FOTO| O bucată din acoperișul unui bloc din zona Flanco, Alba Iulia, a „aterizat” pe trotuar

 

Citește mai mult

Actualitate

FOTO| O bucată din acoperișul unui bloc din zona Flanco, Alba Iulia, a „aterizat” pe trotuar

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| O bucată din acoperișul unui bloc din zona Flanco, Alba Iulia, a „aterizat” pe trotuar

O bucată din acoperișul unui bloc situat pe Bulevardul Revoluției din Alba Iulia s-a desprins și a „aterizat” pe trotuar în proximitatea stației de autobuz situată vis-a-vis de magazinul Flanco.

Citește și: FOTO| Un copac s-a prăvălit peste un autoturism, în zona Arnsberg din Alba Iulia

Din fericire, pietonii care au circulat pe trotuarul din zona cunoscută odinioară ca și Select nu au fost loviți sau răniți de bucata de acoperiș și nu au fost înregistrate victime în urma acestui incident.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Cum a reacționat Patriarhia Română în dezbaterea dintre „GEN” și „SEX”: Nu este vorba despre Cartea vieții, ci despre banala carte de identitate cetățenească

Publicat

în

Cum a reacționat Patriarhia Română în dezbaterea dintre „GEN” și „SEX”: Nu este vorba despre Cartea vieții, ci despre banala carte de identitate cetățenească

Dezbaterea despre gen și sex, din noile buletine electronice, a stârnit oamenilor o reacție de reticență și revoltă pe deplin justificată, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, „nu este vorba despre Cartea vieții, ci despre banala carte de identitate cetățenească”.

„Ceea ce stârnește o deplin justificată reacție de nedumerire, reticență și chiar revoltă în rândul populației este introducerea pe noua carte de identitate a artificialei noțiuni de gen, care o înlocuiește abuziv în acest context pe cea firească de sex. Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu și în biologie, ci doar sex: masculin și feminin. Noțiunea de gen, vehiculată azi progresiv & progresist în spațiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a așa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în gen”, transmite purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit lui Vasile Bănescu, celelalte reacții negative referitoare la noile cărți de identitate anunțate de MAI sunt provocate de neînțelegerea conținutului acestui proiect (explicat de autorități), dar și de temeri excesive și nejustificate din punct de vedere religios.

„Problema cărții de identitate nu este una de natură religioasă, ci administrativă. Nu este vorba despre Cartea vieții, ci despre banala carte de identitate cetățenească. Este vorba despre identitatea noastră de tip cetățenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă. Așa cum au anunțat autoritățile, se va crea și posibilitatea de a avea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip”, adaugă acesta.

Există, așadar, posibilitatea de a nu opta pentru eliberarea unui asemenea document electronic.

„Păstrarea acestei opțiuni este foarte importantă și coincide cu respectul față de sensibilitățile religioase ale unor cetățeni, indiferent de religia sau confesiunea lor. Hotărârea nr. 638/2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la pașapoartele biometrice, care au suscitat discuții similare în anul 2009, rămâne un reper actual de discernământ și luciditate pentru toți cetățenii creștinii ortodocși: Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii și credincioșii să rămână statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să sporească în rugăciune și fapte bune, viețuind creștinește în familie, mănăstire și societate, fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare”, se arată în finalul comunicatului citat de Mediafax.

Preotul catolic Francisc Doboș a avut o postare ironică despre același subiect, scriind că o „ținea sus și tare” că sunt „Papesa Francisc”, a devenit „supi” și striga că este „discriminată, gen”.

„Când biologia m-a trezit să merg la baie am descoperit că eram doar Papa Francisc. Iar când m-am trezit din vis am văzut că eram doar popa Francisc. Doamne, tu mi-ai dat sexul iar eu căutam genul. Mulțam că mă trezești mereu la cine sunt cu adevărat”, a scris preotul catolic pe Facebook.

MAI a făcut miercuri precizări despre cartea de identitate electronică, iar directorul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, Cătălin-Aurel Giulescu, afirma că „orice opţiune este posibilă”.

Cartea de identitate electronică a fost lansată, luni, la Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect pilot. Documentul asigură garanţii suplimentare de securitate şi un acces facil la servicii esenţiale, fiind promisă şi reducerea birocraţiei.

Dar un aspect controversat, tot mai discutat săptămâna aceasta, este înlocuirea rubricii „sex” cu „gen” pe noua carte de identitate.

Întrebat dacă este posibilă revenirea la termenul „sex”, Cătălin-Aurel Giulescu a răspuns: „Orice opţiune este posibilă, vom analiza cu foarte mare atenţie şi vom trage nişte concluzii, este foarte posibil ca menţiunea respectivă să fie sex. Nu este niciun fel de problemă în acest sens. Regulamentul UE aminteşte în preambul la punctul 24 de sex, la punctul 27 de gen. Totodată, în partea dispozitivă o să vedeţi că utilizează expresia gen”.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare