Rămâi conectat

Politică Administrație

”Big Brother” în Cetate: Primăria Alba Iulia propune un sistem de supraveghere de peste 1,5 milioane de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, supune dezbaterii și aprobării Consiliului Local proiectarea și achiziționarea unui sistem de supraveghere video pe căile de acces din interiorul Cetății Alba Carolina și pe traseele exterioare, respectiv Șanțurile de Nord, Est, Sud și Vest.

Se doreşte achiziţionarea unui întreg sistem de echipamente profesionale pentru supravegherea exterioară a 3 zone după cum urmează: Zona I – căile de acces în interiorul Cetăţii și spre traseele exterioare Nord, Est, Sud și Vest; Zona 2 – toate traseele turistice amenajate în Sanţurile exterioare ale Cetăţii de tip Vauban; Zona 3 – toate străzile situate în interiorul Cetăţii şi toate obiectivele (clădiri şi monumente) din Patrimoniul naţional și local.

Centrul de monitorizare şi înregistrare a imaginilor transmise va fi amplasat în spaţiul special destinat din sediul Serviciului Poliţiei Locale Alba Iulia sau într-o locaţie situată în interiorul Cetății pentru scăderea timpului de reacție și intervenție.

Pentru estimarea valorii de proiectare și execuție a sistemului de supraveghere video s-a luat în calcul un număr de 60 de bucăți camere videosupraveghere IP SONY SNC CH 160, cu valoare de 8.350 de lei/buc., fără TVA, și valoarea de punere în funcţiune și dispecerat de 25.000 de lei/buc., ceea ce cuprinde lucrări de canalizaţii și instalații electrice. Valoarea estimată totală a sistemului este de 1.500.000 de lei, la care se adaugă TVA”, se arată în Proiectul de Hotărâre ce va fi prezentat, săptămâna viitoare, în ședința de Consiliu Local.

În prezent sunt deschise circulaţiei rutiere și pietonale aproape toate căile de acces, traseele Est, Nord și Sud. Se execută lucrări de restaurare și punere în valoare a Șanțului de Vest și calea de circulaţie rutieră de pe str. Nicolae Iorga. Dotările existente, infrastructura, dar și întrega zonă a Cetății care este un obiectiv de mare importanță turistică și istorică, necesită măsuri de protecție împotriva avarierii, distrugerilor, furturilor și vandalizărilor de tot felul. Se vede clar necesitatea supravegherii unei zone foarte întinse, cu personal redus dar care să poată interveni în orice situație având totodată un instrument capabil să indentifice și să probeze eventuale contravenţii și infracţiuni dar și să urmărească buna funcţionare a instalaţiilor existente”, se precizează în referatul de specialitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea