Rămâi conectat

Curier Județean

Benny Adegbuyi, cetățean de ONOARE al municipiului Aiud. „Din punct de vedere al performanței, sportivul este de neoprit”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prin Hotărârea nr. 109 din 20 mai 2021, Consiliul Local al Municipiului Aiud a acordat titlul de cetățean de onoare al municipiului Aiud domnului Adegbuyi Benjamin Adekunle Miron.

Domnul Adegbuyi Benjamin Adekunle Miron este născut la data de 24 ianuarie 1985 în municipiul Cluj Napoca, județul Cluj, însă a început studiile gimnaziale în municipiul Aiud, la Școala cu clasele I – VIII „Axente Sever”, urmând clasele liceale la Grupul Școlar „Alexandru Borza” Ciumbrud.

Încă din primii ani ai adolescenței este atras de viața sportivă, concurând în sporturi precum karate shotokan (în cadrul Clubului Dojokan Activ Aiud, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Crăciun), box și baschet, fiind propus pentru echipa națională de juniori a României.

Perseverent fiind, tânărul sportiv aiudean și-a continuat pregătirea cu diferiți antrenori și la niveluri din ce în ce mai mari, astfel că anul 2011 îi aduce primele succese notabile.
La scurt timp, participă la turnee de top, atât naționale, dar mai ales internaționale.

Din punct de vedere al performanței, sportivul este de neoprit, astfel că în ramura sportivă kickboxing ajunge ca dintr-un număr de 41 de meciuri să câștige 35, din care prin knockout 20.

Are și recorduri profesionale în ramura sportivă box, respectiv din 4 meciuri disputate a obținut tot atâtea victorii, 3 fiind câștigate prin knockout.

Datorită eleganței și fineții cu care luptă este supranumit Mr. Gentleman.

Pentru rezultatele obținute de-a lungul timpului, în anul 2019 a primit distincția de Ambasador al sportului aiudean.

Menționăm faptul că, și pe timpul pandemiei, la sfârșitul anului 2020, în urma unuia dintre cele mai importante meciuri din carieră, împotriva titratului sportiv Badr Hari, aiudeanul nostru ne-a transmis solidaritatea și atașamentul față de comunitatea în care a crescut și s-a format.

Pentru toate succesele obținute, este o încântare pentru orice aiudean faptul că pe tot mapamondul afirmă că este român și aiudean, cu toate că valurile vieții și pentru a se pregăti a fost nevoit să trăiască și pe alte meleaguri.

Având în vedere toate cele mai sus expuse, la inițiativa Primarului Municipiului Aiud, doamna Iulia Adriana Oana Badea, Consiliul Local al Municipiului Aiud a hotărât acordarea titlul de cetățean de onoare al municipiului Aiud domnului Adegbuyi Benjamin Adekunle Miron.

Decernarea titlului va avea loc în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Local al Municipiului Aiud sau în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Municipiului Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea