Rămâi conectat

Politică Administrație

Beniamin Todosiu despre adoptarea bugetului: „Decât să pompăm în continuare bani în creșteri de salarii în companiile de stat, am preferat să avem un buget record pentru investiții”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul USR-PLUS de Alba, Beniamin Todosoiu, a vorbit despre adoptarea în Parlament a bugetului de stat pe 2021, spunând că actuala guvernare a preferat să aibă un buget record pentru investiții, în detrimentul pompării de bani în creșteri de salarii în companiile de stat cu pierderi sau datorii.

„La capătul a zeci de ore de dezbateri pe proiectul bugetului de stat, am reușit să adoptăm pentru România un buget responsabil, care să asigure redresarea economiei afectate de pandemie și dezvoltarea țării.

Este un buget responsabil, nu sunt tăieri, așa cum tot vrea PSD să-i sperie pe români. Dar, nici nu am putut accepta mii de amendamente, multe dintre ele complet neserioase, care să arunce în aer total deficitul bugetar. Mai ales că proasta guvernare PSD din epoca Dragnea a făcut ca România să intre în lupta cu noul coronavirus cu un handicap major: cel mai mare deficit guvernamental din UE.

Decât să dăm bani pseudo-academiilor și să pompăm în continuare în creșteri de salarii în companiile de stat cu pierderi sau datorii, am preferat să avem un buget record pentru investiții: 61,4 miliarde de lei. Adică, aproape dublu față de cât aloca PSD în 2018, an fără pandemie și fără presiuni uriașe asupra economiei!

Am preferat să majorăm și ponderea cheltuielilor aferente proiectelor finanțate din fonduri externe erambursabile, la 2,87% din PIB, pentru că vrem să atragem masiv bani europeni și să folosim la maximum oportunitatea istorică oferită României.

Și, nu în ultimul rând, am preferat să asigurăm fondurile necesare pentru a continua eforturile de combatere a pandemiei – campanie de vaccinare, medicamente, materiale sanitare, echipamente medicale, plăți suplimentare pentru cadrele medicale, etc. -, dar și de susținere a celor afectați de pandemie, fie persoane cărora le-au fost suspendate contractele de muncă, fie firme.

Revoluția bunei guvernări, la care ne-am angajat în fața românilor, nu înseamnă nici populism, nici minciună, nici promisiuni deșarte. Înseamnă responsabilitate și prudență, stoparea hoției generalizate și profesionalism!”, a scris Beniamin Todosiu pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea