Rămâi conectat

Politică Administrație

Beniamin Todosiu (deputat USR): Noua lege a pensiilor doar amăgește pensionarii. PNL și PSD trebuiau să înceapă cu desființarea pensiilor speciale

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): Noua lege a pensiilor doar amăgește pensionarii. PNL și PSD trebuiau să înceapă cu desființarea pensiilor speciale

Noua lege a pensiilor nu va face reforma sistemului de pensii din România, fiind doar o lege a promisiunilor deșarte, care nu asigură echitatea între pensionari. Guvernul PNL-PSD a trecut acest proiect pe repede înainte prin Parlament, fără să permită o dezbatere corectă și corespunzătoare a unei legi, care va afecta profund viața a milioane de români pe zeci de ani de acum înainte.

În aceste zile, vedem că toți parlamentarii PNL și PSD au primit „ordin pe unitate” să laude în cor noua lege a pensiilor, amăgind de fapt pensionarii că vor avea parte de echitate și corectitudine. De fapt, această lege va fi o catastrofă pentru români și pentru mediul de afaceri din România, protejând de fapt specialii cu pensiile lor nesimțite.

USR a propus 32 de amendamente la legea pensiilor pornind de la trei principii fundamentale: 1. predictibilitate și sustenabilitate, stabilind sancțiuni dacă termenele asumate de guvern nu sunt respectate; 2. creșterea contribuției la Pilonul 2 ca șansă pentru români pentru a-și asigura pensii decente în condițiile în care s-a dovedit că Pilonul 2 oferă randamente superioare ratei inflației; 3. consfințirea principiilor contributivității și echității, prin desființarea pensiilor speciale (sau plafonarea lor dacă guvernul nu vrea să le desființeze).

În Parlament, mașina de vot a monstruoasei coaliții PNL-PSD a respins toate amendamentele USR.

USR promite că va rămâne vocea cetățenilor cinstiți din această țară, care sunt obosiți de minciunile și furturile PNL și PSD. Reforma pensiilor speciale este necesară nu numai pentru a nu pierde finanțarea din PNRR, ci și pentru binele tuturor. Nu putem accepta faptul că unii primesc de 10 ori mai mult decât cei 5 milioane de pensionari care au o pensie medie de 1.800 de lei. Acest lucru nu este corect, iar România trebuie să devină țara în care toți pensionarii sunt egali în fața legii și primesc pensii decente și echitabile, în raport cu contribuțiile plătite.

Ne vom lupta până la capăt pentru echitate, pentru un sistem normal de pensii în care fiecare să primească în funcție de cât a muncit și a contribuit. Pentru asta avem însă nevoie de fiecare român care mai crede într-o țară fără speciali, în care toți cetățenii ei sunt egali în fața legii.

Semenează pentru eliminarea pensiilor speciale pe site-ul https://stoppensiispeciale.ro/.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Actrița Ramona Bădescu s-a alăturat AUR!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Actrița Ramona Bădescu s-a alăturat AUR!

Tot mai multe personalități ale vieții publice din România, dar și reprezentanți ai românilor din diaspora vin alături de AUR. În cadrul Congresului Extraordinar de la Alba Iulia s-a alăturat echipei AUR cunoscuta actriță Ramona Bădescu, o reprezentantă a românilor din afara granițelor.

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și românii din Diaspora. Ramona Bădescu a subliniat că românii care sunt în afara granițelor au nevoie de sprijin.

„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți.

Partidul AUR este condus de un om care luptă tot timpul, George Simion, care ne este alături, este alături românilor din diaspora și el face fapte, nu cuvinte, lucru demonstrat și de faptul că astăzi este în Italia.

Sunt aici ca să depun toată iubirea mea pentru țară și românii de acolo. Românii care sunt acolo, în diaspora, au nevoie de noi. Așa că uniți vom face România mare, România unită, a românilor de pretutindeni”, a afirmat Ramona Bădescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare