Rămâi conectat

Politică Administrație

Beniamin Todosiu (deputat USR): Bugetul propus de PSD și PNL pentru 2023 este mincinos și inflaționist. Românii vor deconta iresponsabilitatea fiscală a Guvernului

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Beniamin Todosiu (deputat USR): Bugetul propus de PSD și PNL pentru 2023 este mincinos și inflaționist. Românii vor deconta iresponsabilitatea fiscală a Guvernului

Bugetul de stat propus de PNL și PSD pentru anul 2023 este un buget mincinos și inflaționist, iar românii vor fi cei care vor deconta iresponsabilitatea fiscală și demagogia celor două partide. Coaliția Sărăciei nu dă nicio dovadă că ar dori să eficientizeze gestionarea banilor publici, ci din contră continuă risipa, ceea ce va prelungi perioada inflaționistă și în 2023.

De asemenea, bugetul de stat pentru anul viitor, pe care PSD și PNL vor să îl adopte pe repede înainte, presupune creșteri de cheltuieli pentru a păstra toate privilegiile și sinecurile politicienilor de la putere. Mai mult, deficitul bugetar real va fi undeva la 6% din PIB, nicidecum 4,4% cum prognozează actualul guvern. În același timp, cheltuielile statului vor crește semnificativ în 2023: cheltuielile de personal cresc cu 3,59 miliarde lei, cheltuielile cu bunuri și servicii cresc cu peste 3,5 miliarde lei.

Risipa și incompetența Guvernului PNL-PSD-UDMR vor fi însă decontate de românul simplu și de mediul privat, care vor plăti taxe și impozite mai mari. Această creștere de cheltuieli în plină criză este o sfidare la adresa românilor care o duc din ce în ce mai greu, sufocați de inflație, de facturi și de rate mari. Rata anuală a inflației a urcat în noiembrie 2022, comparativ cu noiembrie 2021, la 16,8%, prețurile au continuat să crească, iar puterea de cumpărare a românilor a scăzut de la o zi la alta. Ca un exemplu relevant, electricitatea s-a scumpit cu 47,19%. Guvernul ar fi trebuit să ia urgent măsuri pentru stoparea creșterii prețurilor, nu să se ocupe doar de propria clientelă de partid.

În dezbaterile pentru proiectul bugetului de stat, parlamentarii USR au depus peste 500 de amendamente, care vizează eliminarea pensiilor speciale și transparentizarea PNDL 3, sprijinirea prosumatorilor din România să producă energie, creșterea bugetului medicinei de familie, masa caldă și transportul gratuit pentru elevi, reducerea impozitării muncii și proiectele importante de infrastructură. Vă asigur că parlamentarii USR vor lupta pentru ca acest buget să fie distribuit echitabil, corect, nepopulist și în interesul românilor. Singurul lucru real din buget, care se datorează USR, sunt banii din PNRR, însă acești bani vor veni numai dacă vor fi eliminate pensiile speciale. Așadar, și la acest punct, acest buget este mincinos deocamdată, pentru că pensiile speciale nu sunt eliminate, ceea ce înseamnă că se vor bloca banii din PNRR.

Uniunea Salvați România face un apel public către actualul Guvern și către Coaliția PNL-PSD să dea dovadă de responsabilitate măcar în al 12-lea ceas și să corecteze bugetul pentru anul viitor sau, în caz contrar, să recunoască faptul că nu e în stare să gestioneze criza în care a aruncat România și să plece.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea