Rămâi conectat

Actualitate

Beneficiile consumului de mămăligă: Ce efecte poate aduce asupra organismului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beneficiile consumului de mămăligă: Ce efecte poate aduce asupra organismului

Mămăliga, deși adesea este considerată un produs tradițional românesc, are o istorie de sute de ani care își are originile în Italia, în jurul anilor 1700. Țăranii italieni o consumau, în special în timpul iernii, când aprovizionarea cu mâncare era dificilă.

De-a lungul timpului, s-a descoperit că acest preparat aduce numeroase beneficii organismului, în special datorită conținutului de porumb.

Spre deosebire de mitul conform căruia „mămăliga îngrașă”, nutriționiștii o recomandă în diete și chiar pentru copiii mici, susținând că are un conținut scăzut de calorii. Mai mult decât atât, se consideră că mămăliga îmbunătățește digestia. Acest aliment este bogat în minerale, vitamine și nutrienți, precum vitamina B, vitamina A, vitamina E, fier, calciu, magneziu, fosfor, sodiu și zinc.

Mămăliga este o opțiune potrivită inclusiv pentru persoanele cu intoleranță la gluten, deoarece mălaiul nu conține gluten.

Valoarea nutrițională a mămăligii poate varia. Mămăliga preparată acasă, doar cu apă și sare, fără adăugarea de unt sau ulei, conține aproximativ 73 de calorii per porție, unde o porție reprezintă o jumătate de cană de mămăligă. Această porție furnizează aproximativ 16 grame de carbohidrați și 1,5 grame de fibre, conform informațiilor prezentate pe site-ul DOC.ro.

La capitolul grăsimi, mămăliga are numai cu 1 gram de grăsimi/ porție.

Consumul de mămăligă vine la pachet cu numeroase beneficii surprinzătoare, iar porumbul reprezintă principalul motiv pentru care acest preparat este considerat atât de sănătos.

Datorită conținutului ridicat de fibre din mămăligă, aceasta contribuie la o digestie mai bună. O porție de făină de porumb furnizează aproximativ 4,5 grame de fibre.

De asemenea, mămăliga este asociată cu reglarea nivelului de zahăr din sânge, în special în cazul pacienților care suferă de diabet de tip 1 și diabet de tip 2.

Diverse studii realizate de cercetătorii din Statele Unite ale Americii au demonstrat că, consumul de mămăligă are un impact pozitiv asupra sănătății generale, contribuind la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, aceste studii au indicat că mămăliga poate reduce riscul de cancer colorectal și riscul de apariție a hemoroizilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea