Rămâi conectat

Ştirea zilei

BEJ| Rezultate finale ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 în ALBA: Klaus Werner Iohannis a câștigat în 77 din 78 de localități

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale 2014 arată că, în județul Alba, Victor Ponta nu a reprezentat o soluție viabilă pentru funcția de președinte al României fiind practic umilit de contracandidatul său Klaus Werner Iohannis, candidat care a fost votat cu peste 50 la sută în 77 din 78 de localități.

Potrivit informațiilor furnizate de BEJ Alba, Klaus Iohannis a fost votat de 143.898 de persoane (69,59%), iar Victor Ponta de 62.875 (30,40%). Județul a fost foarte aproape să aibă o singură culoare, însă a rămas o mică pată ”roșie”, Victor Viorel Ponta fiind ales în majoritate, 51,8 la sută, doar în localitatea Bucium.

Klaus Werner Iohannis s-a impus la Alba Iulia în toate secțiile de vot, rezultatul final fiind de 71,46 la sută în favoarea ACL-ului. Cu toate că Sebeș are un primar care provine din tabăra social-democraților, electoratul nu a stat pe gânduri, iar Klaus Iohannis a fost votat 75,6%.

Ordonanța de Urgență care a permis migrația aleșilor locali fără pierderea mandatului nu a adus beneficii electorale pentru Victor Viorel Ponta. De pildă, la Câmpeni, primarul Ioan Călin Andreș a trecut în tabăra PSD-ului, însă nu și electoratul, Iohannis fiind ales de 61,43 la sută dintre alegători.

Există și localități care l-au ales pe Iohannis într-o proporție covârșitoare, greu de explicat pentru social-democrați. În localitatea Șugag Victor Viorel Ponta a obținut doar 153 de voturi, adică 8,26 la sută.

Click pentru a vedea rezultatele finale, pe localități, în județul Alba, în urma turului secund al alegerilor prezidențiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea