Rămâi conectat

Ştirea zilei

BEJ Alba a respins ca INADMISIBILĂ o contestație de invalidare a mandatului de primar a lui Silviu Ponoran. Competența aparține exclusiv instanței

Ziarul Unirea

Publicat

în

BEJ Alba a respins ca INADMISIBILĂ o contestație de invalidare a mandatului de primar a lui Silviu Ponoran. Competența aparține exclusiv instanței

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Alba a respins ca inadmisibilă contestația formulată de PSD Alba de invalidare a mandatului primarului Silviu Ponoran, reales la Zlatna. Prin contestația formulată, PSD Alba a invocat faptul că Silviu Ponoran are o interdicție de a ocupa o funcție publică, potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție din anul 2021, pe o perioadă de 3 ani de la expirarea mandatului 2020- 2024.

Citește și: Silviu Ponoran rămâne primarul orașului Zlatna. Deși a pierdut definitiv procesul la Înalta Curte de Casație, scapă cu o sancțiune administrativă

Reamintim faptul că în anul 2021, primarul orașului Zlatna a avut un proces cu Agenția Națională de Integritate, întrucât edilul liberal s-a aflat în conflict de interese când a semnat două acte adiţionale la un contract încheiat între Primăria Zlatna şi firma Sponi, administativă de către unul din fiii săi. Hotărârea a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din 30 martie 2021, la 5 ani după ce Silviu Ponoran fusese găsit în conflict de interese de către ANI.

„În perioada exercitării mandatului de primar a semnat două acte adiţionale la contractele încheiate în anul 1999 şi 2001 între Primăria oraşului Zlatna şi S.C. Sponi SRL (societate comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat unic). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 76, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispoziţiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, se arată în comunicatul ANI, elaborat pe baza raportului de evaluare. Firma Sponi SRL îl are ca adminstrator şi asociat unic pe Răzvan Ponoran, unul dintre fiii primarului.

„Când am primit înştiinţarea ANI că există elemente de natura conflictului de interese în care aş fi implicat, am procedat imediat la verificarea şi anularea actelor respective, ele fiind înlocuite cu alte două acte adiţionale semnate de viceprimar. Actele respective au fost semnate din neatenţie, la calup, alături de alte 20 de documente de acelaşi fel, care vizau alte entităţi sau persoane fizice din oraş.

Înainte ca actele respective să fie semnate, a fost dată o hotărâre de consiliu local prin care s-a aprobat prelungirea mai multor contracte, printre care şi a celor două. Ulterior nu am făcut decât să procedez la semnarea acestora fără să constat că printre ele se aflau cele două acte adiţionale de prelungire a contractelor de închiriere la care e asociat unic şi administrator fiul meu”, a declarat atunci Silviu Ponoran.

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Alba a respins în mod legal ca inadmisibilă contestația formulată de PSD Alba, întrucât doar instanța de judecată poate decide asupra validării mandatului de primar. În practica judiciară au existat soluții extrem de diferite în privința validării/ invalidării mandatului de primar al politicienilor care au avut interdicții de la ANI de a ocupa o funcție publică. Rămâne să vedem care va fi soluția instanței de judecată!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O fetiţă de doar 7 ani din Ţara Moţilor – Premiul I la Festivalul Naţional de Folclor “Benone Sinulescu”

Unirea Ziarul

Publicat

în

O fetiţă de doar 7 ani din Ţara Moţilor – Premiul I la Festivalul Naţional de Folclor “Benone Sinulescu” La doar 7 ani, Ana Berindei, cursantă a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, prin Şcoala de Arte şi Meşteşuguri – clasa de cânt vocal tradiţional, coordonată de prof. Leontina Fărcaş, a câştigat premiul I (grupa […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea