Rămâi conectat

Actualitate

BEC a anunțat încheierea termenului de depunere a candidaturilor pentru alegerile prezidențiale. Cine sunt candidații

CRIȘAN Alin

Publicat

în

Nouă candidaturi au fost validate de către Biroul Electoral Central, iar în cursa pentru alegerile prezidențiale intră: Dan Barna, Klaus Iohannis, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor, Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu, Alexandru Cumpănașu, Ramona Bruynseels și Cătălin Ivan

Duminică, 22 septembrie, ora 24:00, a expirat termenul limită pentru depunerea candidaturilor. BEC a validat înregistrarea candidaturilor după ce a constatat că aceștia au reușit să strângă cele 200.000 de semnături de susținere.

Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, susținut de PNL, și-a depus vineri cele peste 2,2 milioane de semnături la BEC, pentru a intra în cursa pentru un al doilea mandat de președinte.

Dan Barna, prezidențiabilul USR-PLUS și-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidențiale. Alianța a strâns aproape 400.000 de semnături.

Theodor Paleologu și-a depus, joi, candidatura la BEC, pentru prezidențiale. Prezidențiabilul PMP a declarat că a strâns 360.000 de semnături, iar candidatura sa este „o mărturie” și aduce o „responsabilitate enormă” pentru sutele de mii de români pe care îi va reprezenta.

Din partea PSD, liderul partidului și premier, Viorica Dăncilă, a strâns aproape 1,5 milioane de semnături și și-a depus joi candidatura.

Sâmbătă, la Biroul Electoral Central, și-a depus candidatura și prezidențiabilul ALDE-Pro România, Mircea Diaconu, care a strâns, potrivit acestuia, peste 400.000 de semnături. Tot sâmbătă, președintele UDMR Kelemen Hunor și-a depus, sâmbătă, candidatura pentru alegerile prezidențiale. El a venit la sediul Biroului Electoral Central cu o trotinetă electrică. Liderul UDMR a stâns aproape 270.000 de semnături.

Alexandru Cumpănașu și-a depus, duminică, la BEC, candidatura la alegerile prezidențiale. El a reușit să strângă peste 230.000 de semnături, scrie Mediafax. Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, candidează la prezidențiale independent. Acesta a fost întâmpinat la BEC de mai mulți susținători, care i-au strigat numele.

Ramona Bruynseels și-a depus candidatura de independent la alegerile prezidențiale, împreună cu peste 280.000 de semnături, transmite Mediafax. La ieșirea din instituție echipa de campanie a lui Bruynseels a dat drumul mai multor porumbei albi, semnificând „o nouă șansă pentru România”.

De asemenea, fostul europarlamentar social-democrat Cătălin Ivan şi-a depus, duminică, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Ivan a precizat că a depus la BEC 235.119 de semnături și că Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională din partea căruia candidează se dorește „o alternativă la actuala clasă politică”. Cătălin Ivan a precizat că va depune la BEC un număr de 235.119 semnături pe care a reuşit să le adune cu ajutorul reprezentanţilor partidului care-l susţine, Alternativa pentru Demnitate Naţională, a transmis Agerpres.

sursa: Revista 22


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea