Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Bazinul olimpic din Alba Iulia va fi redeschis la 1 septembrie 2012

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei care aşteptau ca redeschiderea bazinului olimpic din Alba Iulia să aibă loc în această vară, mai exact în 31 iulie, aşa cum de altfel au promis autorităţile locale, pot să îşi ia gândul. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost din nou amânat, 1 septembrie 2012 fiind ultima dată, recent avansată de Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru recepţionarea lucrărilor. Astfel, termenul iniţial de finalizare, iulie 2011, va fi depăşit în cele din urmă cu mai bine de 1 an de zile.  Dacă la  începutul anului, primarul Mircea Hava a anunţat că bazinul se redeschide în luna mai, iar  apoi că termenul se amână până pe 31 iulie 2012, acum anunţă că  baza sportivă va fi redată comunităţii doar în data de 1 septembrie 2012.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, lucrările sunt executate în proporţie de 70-75% şi în prezent se munceşte la finisaje. Aceştia spun că vina pentru întârzierile nepermise aparţine în mare parte Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), cea care a preluat obiectivul în septembrie 2010 pentru toată perioada executării lucrărilor şi care asigură în totalitate finanţarea lor.

„Estimările de la momentul respectiv au fost făcute în condiţiile de favorabilitate exprimate de responsabililii de la CNI. Adăugarea acestor noi sisteme a presupus cererea de noi avize şi sume. Momentan, acestea se află în proces de avizare la Compania Naţională de Investiţii, care ne-a comunicat un nou termen de finalizare, şi anume 1 septembrie 2012”, a explicat pentru ziarul Unirea purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer. Totodată, CNI are de virat aproximativ 300.000 lei firmei care a câştigat licitaţia şi care a executat lucările în avans.

Bazinul olimpic din Alba Iulia a fost construit în anul 1983. De atunci aici au fost făcute doar lucrări de întreţinere, niciodată o renovare completă. Lucrările de modernizare sunt executate de firma Ben Oni Loghin din Alba Iulia subcontractoare a Trustului de Instalaţii, Montaj şi Construcţii Cluj, cel care a câştigat licitaţia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea