Rămâi conectat

Ştirea zilei

Baumit Teiuş – deschidere totală către comunitate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Teiuşul, o comunitate mică, cu vechi tradiţii muncitoreşti, cu oameni harnici şi curajoşi, a înţeles, spre cinstea lui şi a celor care-i conduc destinele, primăria şi consiliul local, că nu se poate trăi doar din gloria trecutului şi că altă şansă de dezvoltare nu există decât să te adaptezi cerinţelor noilor vremuri. Şi, spre cinstea lor, teiuşenii au reuşit, pentru că, rând pe rând, în peisajul economic de aici au apărut Fabrica de ţiglă, Baumit, Semmelrock, Prefabricatele din beton şi mai recent Depozitul de carburanţi, firme care au asigurat un loc de muncă, şi implicit un venit pentru sute de cetăţeni, dar şi pentru comunitate prin taxele şi impozitele plătite la buget. Ca să nu mai vorbim de sponsorizările şi donaţiile făcute către şcoli, aşezăminte sociale, biserici. Dar sau mai ales noile firme au impus noul, progresul, prin tehnologiile promovate. Baumit Teiuş este din toate aceste punct de vedere un etalon. Fabrica Baumit din Teiuş face parte din concernul Schmidt Industry Holding, cu sediul în Austria, care are nu mai puţin de 70 de fabrici în 30 de ţări europene şi care este considerat Mercedesul materialelor de construcţii. În România, Baumitul a venit acum 15 ani, având trei fabrici (Teiuş, Bolintin Deal şi Bucureşti Militari), în care s-au investit peste 15 milioane de euro şi o carieră la Geomal în care s-au investit 4 milioane de euro. Anul viitor se preconizează la Teiuş investiţii noi între 3-5 milioane de euro, în tehnologii şi produse noi, fabrica având deja în portofoliu peste 50 de produse.

    În egală măsură, Baumit este preocupată şi de impactul activităţii asupra mediului înconjurător, astfel încât să satisfacă cele mai exigente cerinţe ale legislaţiei în vigoare. În acest sens, există un contract de monitorizare a emisiilor şi imisiilor, cu Institutul Naţional de Cercetare pentru Ecologie Industrială Bucureşti, din anul 2005 şi până în prezent nu au existat situaţii de depăşire a limitelor admise. Tot legat de politica de mediu, începând cu acest an s-a întocmit de către Centrul de Medicină şi Sănătate Publică Cluj un studiu de impact pentru stabilirea zonei de protecţie sanitară, concluziile fiind că Baumit Teiuş respectă toţi indicatorii de mediu şi sănătate publică. Legat de sistemul de management al calităţii mediului şi sănătăţii în muncă, Baumit Teiuş este certificată în conformitate cu standardele în vigoare.
De toate aceste realităţi s-au putut convinge şi autorităţile locale, edilii şi consilierii locali, cât şi cetăţenii care au fost invitaţi la o întâlnire gen „Porţile deschise”, prilej cu care s-au vizitat turnul fabricii, secţiile de producţie, laboratorul şi depozitul de produse finite, ca şi curtea fabricii (în interiorul căreia s-a amenajat şi un teren de fotbal), totul pentru a se vedea starea de fapt a fabricii şi impactul asupra mediului, care este la fel ca şi în… Austria, adică fabricile de var, mortare şi adezivi Baumit sunt de top şi pe terenul ecologiei şi protecţiei mediului, aşa cum i-a asigurat pe toţi cei prezenţi domnul Marius Hanga, directorul Fabricii Baumit Teiuş.(G.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea