Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Bătălia pentru alegerea viceprimarului din Cugir se poartă în interiorul USL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Dacă numele viitorului viceprimar al Cugirului părea ”bătut în cuie” urmare a protocolului USL care îl dădea drept principalul candidat la această funcţie pe social democratul Mircea Simu, imediat după încheierea alegerilor, planul privind noul viceprimar de la poalele Drăganei pare să se fi schimbat, Simu nemaifiind favoritul USL. Şi nu că Simu n-ar merita susţinere, dacă ţinem seama de ataşamentul său faţă de partidul celor trei trandafiri, de eforturile şi implicarea sa în campania electorală şi nu în ultimul rând de pregătirea sa profesională care îl recomandă ca un foarte bun viceprimar.
Motivele care îl scot din cărţi pe Mircea Simu au la bază, după cum bănuiam, avantajele organizaţiei PNL Cugir şi ale câştigătorului primăriei, Adrian Teban, care cu un scor de aproape 70 de procente, cu un număr de 8 consilieri în spate (dacă ţinem seama şi de reprezentantul Partidului Conservator), un palmares solid, care justifică ambiţia liberalilor de a face jocurile aşa cum doresc. Iar nerespectarea protocolului USL nu pare să fie o sperietoare atât de mare încât să-i facă să renunţe la a-şi atinge scopul, atunci când mai au nevoie de doar 2 voturi şi când te gândeşti câte precedente recente există chiar în judeţ.
Potrivit unor surse din USL, Teban şi PNL nu vor să renunţe la Rodica Florea cunoscută şi apreciată drept unul dintre cei mai buni viceprimari postdecembrişti al localităţii, un activist liberal cu o mare forţă de mobilizare în afirmarea pe plan local a partidului dar şi cu o contribuţie de excepţie în campaniile electorale desfăşurate la Cugir
Tot pe baza unor informaţii venite din partea USL am aflat că în bătălia pentru fotoliul de viceprimar se vor încrie şi alţi consilieri social-democraţi, printre aceştia aflându-se profesorul Horia Rotche, pensionarul Cornel Păştină sau Bogdan Dumitru – nepotul ex-liderului PSD Cugir, actualul subprefect de Alba Cornel Murg.
Nu este exclus ca în cursa pentru viceprimar să-şi încerce norocul şi unul dintre cei trei reprezentanţi ai partidului lui Dan Diaconescu având în vedere că printr-o declaraţie a conducerii judeţene a partidului, PP-DD Cugir va avea un candidat pentru această funcţie. După cum ştim, democrat liberalii nu şi-au exprimat până în prezent intenţia de a lansa în luptă un candidat la respectiva funcţie.
Deocamdată se pare că se poartă negocieri între taberele aflate în competiţie, rezultatul urmând a se vedea peste câteva zile, adică pe 29 iunie, când de la ora 13.00, la Primăria Cugir va avea loc şedinţa de constituire a noului consilliu local, depunerea jurământului de către primar şi consilierii locali precum şi alegerea viceprimarului.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea