Baschet feminin, BC Sirius 2 Tg. Mureş – CSU LPS Alba Iulia 57-69 | A şasea victorie stagională pentru pretendenta la promovare

Paul Voicu - Primar 2020

csu-lps-alba-iulia-2În a doua rundă a returului Ligii 1 de baschet feminin, CSU LPS Alba Iulia s-a impus în deplasarea de la Tg. Mureş, cu echipa locală BC Sirius 2, scor 67-59 (24-11, 23-18, 6-17, 14-13).

Chiar dacă a câştigat, CSU LPS Alba Iulia nu a impresionat, cu toate că era cotată drept favorită incontestabilă, aşteptările fiind altele în privinţa prestaţiei etalate şi a diferenţei de scor.

ELIT

Cu a 6-a victorie din 7 întâlniri în eşalonul secund, CSU LPS Alba Iulia mai are un singur joc în acest an, duminica viitoare, 18 decembrie, la ora 16.00, cu Universitatea CSM Oradea, un derby al promovării.

Pentru formaţia din Cetatea Marii Uniri, victoria era obligatorie, mai ales că CSU LPS Alba Iulia venea după un eşec surprinzător, inclusiv prin proporţiile scorului, la Cluj-Napoca, 38-69, prima înfrângere din eşalonul secund.

Mihail David - 2020

În această confruntare, vizitatoarele au avut avantaj confortabil la mijlocul meciului, 47-29, dar au avut o cădere nedorită în „parţialul” al treilea, pierdut la 11 puncte, într-un mod neaşteptat, o perioadă în care gazdele s-au apropiat destul de periculos.

Cu trei din cele 4 sferturi adjudecate, vizitatoarele au avut iarăşi în Kelly Walter – baschetbalista din SUA, cea mai bună marcatoare, CSU Alba Iulia având şi două absenţe importante din efectiv, pe Andreea Fleşer şi Iuliana Petrifălean.

Am avut un început bun, ne-am distanţat la 20 de puncte diferenţă, însă apoi ne-am relaxat. Am ratat foarte mult, nu ne-am concentrat la finalizare şi asta a contat în diferenţa finală. Jocul nu a strălucit, dar este importantă victoria, în perspectiva derby-ului din ultimul meci al anului„, a declarat antrenorul Nicuşor Marcu (CSU LPS Alba Iulia).

Punctele oaspetelor au fost înscrise de Kelly Walter – 22 puncte, Alexandra Bobar – 12 puncte, Georgiana Plăviţiu – 12, Alexandra Boţan – 8, Adina Ivașcu – 6, Florina Rusu – 5, Ionela Ţetcu – două; au mai făcut parte din lot Andreea Fleșer, Iulia Taltabeţ, Daniela Enache, Iuliana Petrifălean şi Teodora Petrescu.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...