Rămâi conectat

Ştirea zilei

Baroul Alba: 41 de candidați la examenul de primire în profesia de avocat stagiar

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Un singur candidat din Alba pentru examenul de primire în profesia de avocat definitiv

Baroul Alba a validat cererile de înscriere la examenul de primire în profesia de avocat stagiar, sesiunea septembrie 2013, formulate de 41 de candidaţi.

Aceștia sunt: Abrudan Simona Mariana; Albu Oana Maria; Bardi Emil Zoltan; Bartha Carmen Denisa; Bărbat Vlad Vasile; Botaș loan; Bora Radu loan; Bumbu Alexandru Horațiu; Călugăr Paul Alexandru; Cibu Diana Ramona; Costinaș Catrinel Ralu; Cramer Elena Cătălină; Cristea Virgil; Fara Ion Cornel; Galiş Ioana Daniela; Ghioghiu Diana Maria; Hârceagă Cosmin Aurelian; Iakab Izabela Gabriella; Iuhos Vlad Adrian; Kromek Mihaela Cosmina; Lazăr Ioan Bogdan; Lupean Corina Daniela; Manciulea Paula; Marincean Iulia; Mărginean Codruța Ioana; Mărginean Ioan Alexandru; Milaciu Maria Alexandra; Moga Tatiana Elena; Motolity Larisa; Nane Tudor; Narița Ioana Maria; Neamțu Natalia Maria; Ponoran Tudor; Săsărman Ioan Marius; Stanciu Alexandra Florina; Sofâlcă Oana Theodora; Tomuța Simion Silviu; Vlad Monica Lia; Voic Alina Maria; Vintilă Sergiu; Vonica Ioan Ovidiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, a fost validată cererea de înscriere la examenul de primire în profesia de avocat definitiv în Baroul Alba, în aceeași sesiune, formulată de Molodeț Valeria.

Dosarele candidaţilor, incluzând verificările făcute de consilierii baroului au fost predate Comisiei de examen de la Centrul Teritorial Cluj-Napoca al INPPA, după cum precizează reprezentanții Baroului Alba.

Examenul de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2013 se va desfăşura în perioada 16 septembrie – 27 septembrie 2013.

Calendarul este următorul:

– Luni, 16 septembrie 2013 – proba scrisă tip grilă pentru candidaţii care vor dobândi calitatea de avocat stagiar;

– Miercuri, 25 septembrie 2013 – proba scrisă la disciplinele: Drept civil și Drept procesual civil (două teze distincte), pentru toţi candidaţii;

– Joi, 26 septembrie 2013 – proba scrisă la disciplina Organizarea și exercitarea profesiei de avocat, pentru toţi candidaţii;

– Vineri, 27 septembrie 2013 – proba scrisă la disciplinele Drept penal și Drept procesual penal (două teze distincte), pentru toţi candidaţii.

Examenul se va desfăşura la I.N.P.P.A. central precum și la centrele teritoriale ale I.N.P.P.A. Conform arondării UNBR, la Centrul teritorial Cluj-Napoca dau examen candidaţii din Barourile Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş si Sălaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO UPDATE| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O femeie a ajuns la spital după ce a fost acroșată de o mașină pe trecerea de pietoni

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O persoană a ajuns la spital după ce a fost acroșat de o mașină pe trecerea de pietoni

Un accident rutier a avut loc joi, 6 octombrie 2022, în jurul orei 16.30, pe B-dul Republicii din Alba Iulia.

Un pieton a fost acroșat de un autoturism, în zona trecerii pentru pietoni. Victima a fost transportata la spital rănită, cel mai probabil, ușor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Traficul este îngreunat pe bulevardul Republicii din Alba Iulia din cauza unui accident rutier produs în zona bazinului olimpic.

UPDATE: Din primele informații victima ar fi o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Licitație de peste 122 de MILIOANE de lei pentru lotul 2 din Transalpina de Apuseni: CJ Alba caută constructor pentru restul de executat

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Licitație de peste 122 de MILIOANE de lei pentru lotul 2 din Transalpina de Apuseni: CJ Alba caută constructor pentru restul de executat

Lucrările de modernizare la lotul 2 al drumului județean 107 I, „Transalpina de Apuseni”, cel mai lung, cel mai spectaculos și cea mai mare investiție într-un drum județean, vor fi reluate în curând.

Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru execuție de lucrari pentru proiectul “Modernizare drum județean DJ 107 I : Aiud (DN1) – Aiudul de Sus – Rîmeț – Brădești – Geogel– Măcărești – Bîrlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bîrlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni –Bucium Sat –DN74 (Cerbu)“/ Lot 2 – rest de executat.

Valoarea totală estimată este de 122.321.889,46 lei, fără TVA.

Elit - Gustul Desăvârșit

După ce Consiliul Județean Alba a reziliat în august contractul cu antreprenorul lotului 2, a fost lansată o nouă licitație pentru restul de lucrări de executat.

Lotul 2 al DJ 107I are 36,5 km, între localitățile Ponor și Bucium, până la intersecția cu DN 74. Stadiul fizic de realizare a investiției este de 27%. În total, drumul județean are aproape 80 de kilometri.

Execuţia lucrărilor pentru restul rămas de executat pentru lucrările de modernizare a drumului judeţean DJ1071, constă în:

  • refacerea structurii rutiere, modernizarea și consolidarea ei,
  • asigurarea scurgerii apelor prin execuţia de şanţuri de pamant, şanţuri betonate, rigole ranforsate, rigole carosabile, podeţe tubulare, separatoare de hiodrocarburi pentru epurarea apelor pluviale,
  • lucrări de consolidare a terasamentelor prin execuţia de ziduri de sprijin, consolidarea si execuţia de poduri noi,
  • asigurarea siguranţei circulaţiei (indicatoare, marcaje, parapeti metalici,etc.),
  • lucrări de amenajare a terenului.

Proiectul ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului 2023, astfel se pierd bani europeni. Dacă acest lucru se va întâmpla, finanțarea ar trebui asigurată de la bugetul județului Alba. Transalpina de Apuseni traversează de la este la vest zona de sud a Munților Apuseni, prin cele mai spectaculoase zone din această parte a țării.

De-a lungul drumului se află Cheile Mănăstirii, Cheile Geogelului, Cheile Râmeţului, cu pereţi abrupţi şi vârfuri ascuţite. De asemenea, pe drum sunt numeroase zone de belvedere care oferă privelişti până spre Retezat, Şureanu sau Muntele Mare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Somn URIAȘ prins pe Tăul Mare de la Roșia Montană, în urmă cu o lună: Lacul ar fi plin de asemenea „monștri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Somn URIAȘ prins pe Tăul Mare de la Roșia Montană, în urmă cu o lună: Lacul ar fi plin de asemenea „monștri”

Lacul de acumulare piscicolă Tăul Mare din Roșia Montană nu dă doar bătăi de cap autorităților, ci aduce și bucurii pescarilor.

În urmă cu aproximativ o lună, un pescar a reușit să facă o captură de ținut minte, prinzând, la boboc de rață, un somn de 1.75 metri și aproximativ 43 de kilograme.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit pescarului, în Tăul Mare din comuna Roșia Montană au fost observate și capturate exemplare de somn mult mai mari de-a lungul timpului.

Asemenea pești uriași au fost prinși anul acesta și pe râul Mureș, dar într-un număr mai mic în acest an, din cauza braconajului.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea