Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbatul din Alba Iulia care a incendiat doi tineri și localul Taverna Rock rămâne în arest

Bogdan Presecan

Publicat

în

Inculpatul Marius Horia Truță, incendiatorul localului Taverna și a doi tineri din Alba Iulia, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Alba Iulia a respins astăzi recursul formulat de avocații lui Truță, împotriva deciziei de arestare preventivă, dată luni de Tribunalul Alba. 

Vă reamintim că Albaiulianul care a incendiat doi tineri și localul Taverna Rock situat pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia a fost reținut săptămâna trecută pentru tentativă de omor calificat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

În rechizitoriul procurorilor se arată că “în noaptea de 15/16.03.2014, suspectul, pe fondul consumului de alcool, în timp ce participa la o petrecere organizată într-un bar, s-a înarmat cu o o macetă (sabie) cu lungimea de 50 cm și cu o sticlă din plastic de 2,5 l,  plină cu benzină, cu care a stropit pardoseala din bar şi clienţii aflaţi în interior, apoi a aprins acest combustibil cu ajutorul unei brichete, incendiind interiorul localului și persoanele vătămate L. C. şi C. A., care au suferit leziuni la nivelul membrelor inferioare şi posterioare şi, respectiv, la nivelul feţei, putându-le pune viața în pericol.”

Vă reamintim că duminincă, 16 martie, ora 3.30, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că în incinta unui bar situat pe B-dul Transilvania din Alba Iulia, s-a produs un incident în urma căruia două persoane au suferit leziuni provocate prin incendiere. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie iar, din primele cercetări efectuate s-a stabilit că în noaptea de 15/16.03.2014, Truță Marius Horea, de 34 de ani, din Alba Iulia a participat, în local, la o petrecere privată. În jurul orelor 03,00, pentru că era în stare avansată de ebrietate, bărbatului i  s-a refuzat de către barmana localului, servirea cu băuturi alcoolice. Truță Marius Horea a părăsit localul şi a revenit după cca. 30 de minute având asupra sa un recipient cu combustibil şi o brichetă aprinsă, ameninţând că dă foc localului. În această împrejurare, două din persoanele participante la petrecere au încercat să-l liniştească şi să-l scoată afară din local, moment în care Marius Horea a împrăştiat combustibilul pe pardoseală şi a provocat un incendiu după care a fugit. L.C.A., de 26 de ani şi C.A., de 32 de ani, ambii din Alba Iulia, au suferit arsuri de gradul ½ la nivelul braţelor, a picioarelor, a feţei şi pe spate, fiind transportaţi la spitalul din Alba Iulia de unde, în această dimineaţă, au fost transferaţi la o clinică de chirurgie plastică din Târgu Mureş.

Cele două victime se află încă internate la Secţia medicală 4 a Spitalului Clinic Judeţean din Târgu Mureş. Victimele tentativei de omor prezintă arsuri de gradul 2 şi 3,  A.C. pe 8% din suprafaţa corpului (pe braţe şi spate) iar L.C. pe 18% din suprafaţa corpului. Starea acestora este stabilă şi nu au fost constatate semne ale unor complicaţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea