Bărbatul din Alba Iulia care a făcut mai mult de 1 milion de lei din vânzarea ilegală a 14 tone de tutun și-a primit pedeapsa: Ce au hotărât judecătorii

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
Bărbatul din Alba Iulia care a făcut mai mult de 1 milion de lei din vânzarea ilegală a 14 tone de tutun și-a primit pedeapsa: Ce au hotărât judecătorii

Bărbatul din Alba Iulia, care a vândut ilegal mai mult de 14 tone de tutun, cu o valoare de peste un milion de lei, trimis în judecată pentru deţinere ilegală de tutun, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare de către un complet al Curţii de Apel Alba Iulia.

H. Sabin are un trecut de invidiat în domeniul comercializării de tutun, acesta reuşind să vândă ilegal, timp de 4 ani, cantitatea de 14.058 de kilograme de tutun, cu o valoare totală de expediere de 1.355.258 de lei către aproximativ 2.500 de persoane din toată ţara. Pe lângă dosarul în care a fost condamnat definitiv, acesta mai este cercetat într-o altă cauză returnată la Parchet după ce instanţele au respins un acord de recunoaştere a vinovăţiei prin care urma să primească o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare.

ELIT

H. Sabin a fost judecat, în cauza în care s-a pronunţat instanţa, pentru deţinerea la domiciliu, ilegal, a unei cantităţi de circa 94 de kilograme de tutun. Acesta a primit 6 luni de închisoare pentru această faptă, dar, fiind recidivist, instanţa a dispus anularea suspendării unei condamnări anterioare la 1 an pentru furt, astfel încât pedeapsa rezultantă a fost de 1 an şi 2 luni de închisoare în regim de detenţie. Pe lângă tutunul ridicat la percheziţia din 2017, Judecătoria a mai dispus confiscarea unei mori pentru măcinat tutun, a trei dispozitive pentru umplerea tuburilor de ţigarete cu tutun, două dispozitive din plastic pentru umplerea tuburilor de ţigarete, 22 cutii cu câte 300 tuburi ţigarete şi 30 cutii cu câte 200 tuburi ţigarete. Inculpatul a mai fost obligat să plătească daune de 36.075 lei către ANAF, cu accesoriile aferente ce urmează a fi calculate de la data naşterii obligaţiei de plată şi până la data plăţii efective. Judecătoria l-a condamnat şi pe tatăl acestuia la pedeapsa de 6 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de 2 ani.

Potrivit achetatorilor, inculpatul H. Sabin Nicolae a prelucrat tutunul într-o anexă a imobilului unde locuieşte cu tatăl său, l-a împachetat în pungi şi l-a oferit spre comercializare atât în judeţul Alba, cât şi în ţară. Astfel, în perioada 2011-2015, Haj Sabin Nicolae a achiziţionat de la persoane necunoscute cantităţi mari de tutun sub formă de tabac, pe care l-a prelucrat într-o anexă a imobilului unde locuieşte, l-a împachetat în pungi şi l-a oferit spre comercializare folosindu-se de serviciile firmelor de curierat şi ale Poştei Române. În mediul on-line au fost postate de către inculpat anunţuri prin care acesta oferă spre vânzare ”tutun de calitate superioară”.

”Vând tutun de calitate superioară pentru ţigării, soiul burley, fermentat, aromă naturală. Tutunul este de tărie medie, tăiat firicel şi se poate folosi cu succes pentru injectat ţigări fără scurgeri de tutun 110 lei / kg”, astfel arată un mesaj postat de inculpat, care mai poate fi găsit, încă, pe internet. În titlul anunţului susţinea că marfa era echivalentă ca şi calitate cu ţigările Kent 8. O parte dintre cuumpărători, în majoritate vârstnici cu pensii mici, au fost chemaţi la Poliţie în oraşele în care domiciliază şi au fost puşi să dea declaraţii. Cu această ocazie, li s-a adus la cunoştinţă că sunt cercetaţi pentru deţinere ilegală de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 1 kilogram tutun de fumat.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419