Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bărbatul care a sechestrat o tânără într-un apartament din Alba Iulia, TRIMIS ÎN JUDECATĂ: Este acuzat de proxenetism, lovire, lipsire de libertate și amenințare

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbatul care a sechestrat o tânără într-un apartament din Alba Iulia, TRIMIS ÎN JUDECATĂ: Este acuzat de proxenetism, lovire, lipsire de libertate și amenințare

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, în data de 19.09.2023, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat de sex masculin, aflat în stare de reținere din aceeași dată, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit următoarea stare de fapt:
Începând cu luna mai, anul 2022, persoana vătămată F. și inculpatul B. se află într-o relație de concubinaj.
De aproximativ 1 an de zile, (perioada 09.2022 – 09.2023) persoana vătămată a practicat prostituția pe raza mai multor localități din țară, cum ar fi Satu Mare, Bistrița Năsăud, Deva și Alba Iulia, aceasta activitate fiind înlesnită de către inculpat prin aceea că asigura transportul între locații și asigura protecția, stând în altă cameră în timp ce persoana vătămată întreținea relații sexuale contra cost cu diferite persoane. De asemenea, în perioada de timp în care persoana vătămată a practicat prostituția, inculpatul a obținut foloase de natură patrimonială de pe urma acestei activități, în sensul că o parte din sumele de bani încasate rămâneau la acesta.

Împreună cu persoana vătămată F., mai practica prostituția și persoana vătămată M., iar ultima locație în care cele 3 persoane au fost înainte de Alba Iulia a fost mun. Deva. Din mun. Deva în mun. Alba Iulia, transportul a fost asigurat de către inculpatul B., cu autoturismul ce îi aparține. În mun. Alba Iulia cele 2 persoane au practicat prostituția timp de aproximativ 9 zile într-un apartament situat pe bld. Transilvaniei.

La data de 19.09.2023, în jurul orei 02:00, pe fondul pierderii unei sume importante de bani la jocurile de noroc, inculpatul B. s-a întors din oraș în apartamentul în care persoana vătămată F. practica prostituția, moment în care a început să o lovească cu pumnii și picioare în zona feței și a corpului. De asemenea, acesta a lovit-o pe persoana vătămată cu capul de perete. În urma actelor de agresiune persoana vătămată a suferit leziuni a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 20 – 25 de zile îngrijiri medicale.

Ulterior, inculpatul și-a îndreptat atenția către persoana vătămată M. și soțul acesteia, A., și le-a cerut acestora să iasă afară din apartament. În momentul în care cele 2 persoane părăseau apartamentul, inculpatul le-a lovit, respectiv pe persoana vătămată M. a lovit-o cu pumnul în zona feței (cauzându-i leziuni a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 2-3 zile îngrijiri medicale), iar pe persoana vătămată A. cu pumnul în zona coastelor.

După ce i-a scos afară pe soții A. și M., inculpatul a închis ușa cu cheia și a continuat să exercite acte de agresiune asupra persoanei vătămate F., aceasta fiind auzită cum țipă de durere din interiorul apartamentului.

Astfel cum rezultă din declarația persoanei vătămate F., inculpatul i-a cerut să nu părăsească apartamentul, iar aceasta, de frică, s-a conformat și nu a încercat să iasă afară. De asemenea, din aceeași declarație mai rezultă faptul că persoana vătămată a rămas în apartament pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute, până la sosirea organelor de poliție.

După sosirea organelor de poliție la fața locului acestea i-au solicitat inculpatului să deschidă ușa și, întrucât acesta nu s-a conformat, s-a procedat la chemarea unui echipaj de pompieri în sprijin, cu ajutorul cărora s-a reușit forțarea ușii de acces.
De asemenea, în perioada de timp situată între momentul în care i-a scos afară din apartament și forțarea ușii de acces, prin intermediul unui mesaj, inculpatul i-a amenințat cu moartea pe soții A. și M. .

În data de 19.09.2023, inculpatul a fost reținut de către organele de cercetare penală pentru o durată de 24 ore.

La data de 19.09.2023, ca urmare a propunerii procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale și formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Administratorul judiciar cere în instanță anularea antecontractului prin care Ovidiu Jidveian a scos din firmă 6 milioane de euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Administratorul judiciar cere în instanță anularea antecontractului prin care Ovidiu Jidveian a scos din firmă 6 milioane de euro Administratorul judiciar al societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia, firmă implicată într-un scandal imobiliar uriaș, solicită în justiție anularea unui antecontract de vânzare-cumpărare încheiat de fostul administrator, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea