Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat suspectat de proxenetism, REȚINUT de către procurorii din Alba Iulia. Avea în „subordine” trei fete, una fiind minoră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Bărbat suspectat de proxenetism, REȚINUT de către procurorii din Alba Iulia. Avea în „subordine” trei fete, una fiind minoră

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus vineri, 6 august, punerea în mișcare a acțiuniii penale față de un bărbat, aflat în reținere pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

În data de 06.08.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba lulia a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat de sex masculin, aflat în stare de reținere pe o durată de 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Ulterior, în aceeași dată, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpat pe o durată de 60 zile, perioadă în care inculpatul trebuie să respecte obligațiile impuse de art. 215 alin. 1 C.proc.pen. Suplimentar, pe durata controlului judiciar, procurorul a stabilit obligația ca inculpatul să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieșit că există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă că:

În fapt, în perioada 2019 – 2021, inculpatul a determinat și înlesnit practicarea prostituției de către trei persoane de sex feminin, una dintre acestea fiind minoră, punându-le la dispoziție în acest sens un apartament situat în Municipiul Alba lulia. De asemenea, aceeași persoană, în vederea racolării de clienți, a postat mai multe anunțuri prin care se ofereau servicii sexuale pe un site, la rubrica Matrimoniale, iar din sumele de bani obținute în urma practicării prostituției, inculpatului îi revenea un procent de 60%.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, iar aceste acte și măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea