Rămâi conectat

Actualitate

Bărbat din Blaj, cercetat pentru braconaj piscicol. A fost prins în timp ce pescuia în lacul Chereteu, în perioada de prohibiție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Blaj a fost prins în timp ce pescuiau, într-un lac, în perioada de prohibiţie. S-au ales cu dosar penal. Poliţia recomandă respectarea prevederilor legale privind pescuitul şi reaminteşte faptul că, potrivit ultimelor norme în domeniu, în perioada 7 aprilie – 5 iunie inclusiv, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit.

La data de 10 aprilie a.c., poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj l-au depistat pe un bărbat de 51 de ani, din Blaj, în timp ce pescuia în lacul Chereteu. Asupra acestuia au fost găsiți mai mulţi peşti.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de  „pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prevăzută si pedepsită de art. 64, lit. b, din OUG 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 8 din 12 ianuarie 2018, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2018, în perioada 07.04.2018 – 05.06.2018 se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea