Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat din Baia de Arieș, condamnat la închisoare cu suspendare și daune morale de 50.000 de euro pentru ucidere din culpă pe trecerea de pietoni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Accident provocat de neatenție și o defecțiune la sistemul de iluminare al mașinii. Inculpatul este recidivist, fiind condamnat definitiv în 2016 într-un dosar DIICOT.

Un bărbat din Baia de Arieș, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei femei pe o trecere de pietoni.

Accidentul a avut loc în 21 septembrie 2015, pe DN75, între Bistra și Cîmpeni, iar prima decizie în dosarul cu obiect ”ucidere din culpă” a fost pronunțată în 22 noiembrie 2017, la Judecătoria Cîmpeni. Inculpatul Șuteu Samir Vasile este recidivist, acesta mai fiind condamnat în anul 2016 tot la închisoare cu suspendare pentru trafic cu etnobotanice.

Bărbatul a recunoscut toate probele administrate în dosarul privind accidentul și a fost judecat în procedura simplificată, beneficiind și de reducerea cu o treime a pedepsei.

”La data de 21.09.2015 orele 06.28 inculpatul, în timp ce conducea autoutilitara N1, pe DN 75, în direcția de mers Bistra – Cîmpeni, la km. 79 + 40 m, în localitatea Cîmpeni, a lovit cu partea dreapta față a autoutilitarei, pe numita M. E., de 53 ani, care se angajase regulamentar în traversarea drumului public, pe marcajul pietonal semnalizat corespunzător. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a victimei, care a fost transportată la Spitalul Orășenesc Cîmpeni, unde a decedat”, se afirmă în motivarea deciziei de la Judecătorie.

În urma testării s-a stabilit că șoferul nu a consumat băuturi alcoolice.

”Din declarațiile martorilor, ce se aflau în cabina autoutilitarei, reiese faptul că, în timp ce se deplasau pe DN 75, direcția de mers Bistra – Cîmpeni, conducătorul auto Șuteau Samir Vasile a schimbat faza de drum cu cea de întâlnire, însă din cauza unei defecțiuni la sistemul de iluminat al autoutilitarei, a existat posibilitatea ca acesta să nu fi văzut că victima se angajase în traversarea drumului național, prin loc marcat. Când a schimbat faza lungă cu cea de întâlnire – care a fost defectă – autoutilitara a rămas doar cu pozițiile aprinse.

Autovehiculul avea volanul pe partea dreaptă, iar vizibilitatea conducătorului auto i-a fost îngreunată de locul unde s-a aflat și de o altă autoutilitară staționată pe partea dreaptă a șoselei. Inculpatul a susținut că și-a dat seama că nu-i funcționează luminile de întâlnire, doar în aceea dimineață, după ce a plecat din Baia de Arieș. Întrucât trebuia să ajungă la serviciu, la ora 08:00, împreună cu colegii săi, nu s-a mai întors pentru a repara defecțiunea. A apreciat că a circulat cu viteza 50 km/oră, iar în momentul impactului a avut aproximativ 30-40 km/oră. Conform raportului de identificare și constatare tehnică, autoutilitara N1 a avut lumină de întâlnire lipsă”, se mai precizează în document.

Instanța a constatat că inculpatul a comis infracțiunea de ucidere din culpă în concurs cu infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat și operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, pentru care a fost condamnat definitiv în 22 iunie 2016 la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare.

În final, pentru toate cele trei infracțiuni, inculpatul s-a ales cu pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani. De asemenea, instanța i-a mai interzis să conducă autovehicule pe o perioadă de 3 ani și a decis să acorde despăgubiri morale totale de 50.000 de euro pentru cele cinci părți civile din dosar (10.000 de euro pentru fiecare).

Decizia a fost contestată, iar dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

Până la pronunțarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea