Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bărbat din Alba, trimis în judecată pentru abuz emoțional asupra fiului său: Cum a încercat să-l manipuleze pentru a-și respinge mama

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbat din Alba, trimis în judecată pentru abuz emoțional asupra fiului său: Cum a încercat să-l manipuleze pentru a-și respinge mama

Un bărbat din Alba a fost trimis a fost trimis în judecată pentru rele tratamente aplicate minorului și nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului.

La data de 16 februarie, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară la Judecătoria Alba Iulia, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Bărbatul este acuzat că a pus în pericol dezvoltarea morală și intelectuală a fiului său minor prin manipulare psihologică și prin exagerarea unor acţiuni atribuite mamei acestuia. Bărbatul este acuzat oficial de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului și rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit încheierii judecătorului de cameră preliminară, disponibilă pe platforma rejust.ro, în perioada martie 2018 – martie 2022, inculpatul ”a pus în primejdie gravă dezvoltarea intelectuală și morală a fiului său minor, manipulându-l psihologic prin exagerarea unor acţiuni atribuite mamei minorului, cu inducerea fricii faţă de aceasta”.

Potrivit procurorilor, alte acțiuni ale tatălui au constat în ”exhibarea unei atitudini de natură a afecta imaginea acesteia, care a fost prezentată ca o ameninţare, precum şi prin întreţinerea atitudinii minorului de respingere a mamei, prin neefectuarea vreunui demers real de corijare a manifestărilor copilului faţă de mamă, în scopul de a îndepărta minorul faţă de aceasta şi de a-i schimba gândurile şi sentimentele faţă de mamă”.

În continuare se susține că aceste fapte ”constituie expresia unui abuz emoţional asupra minorului, de natură a-i pune în pericol dezvoltarea psihică, întrucât acesta a prezentat tulburări ale ariei afective manifestate prin anxietate, elemente depresive şi angoase”, ca urmare a unui raport de expertiză psihologică judiciară. În plus, în actul de sesizare se mai susține că timp de aproape cinci ani, bărbatul l-a reținut pe minor fără consimţământul mamei acestuia, încălcând mai multe hotărâri judecătorești.

Dacă nu va fi contestată decizia, dosarul urmează să intre pe fond și să fie judecat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea