Bărbat din Alba, ”ȚEPUIT” de 2.000 de euro: Cum a fost convins să trimită banii într-un cont din Nigeria

Un bărbat din județul Alba a fost țepuit cu suma de 2.000 de euro în timp ce încerca să vândă un produs pe OLX. Întreaga pățanie ne-a povestit-o chiar păgubitul, în speranța că alte persoane nu vor păți la fel.

Bărbatul spune că totul a început după ce a postat un anunț de vânzare pe OLX și a fost contactat de un potențial client. Având nevoie urgentă de bani și interesul din partea cumpărătorului fiind ridicat, cei doi au început să discute termenii vânzării.

ELIT

Bărbații au căzut de acord ca tranzacția să se facă prin serviciul PayPal. Cumpărătorul a virat o parte din bani în contul păgubitului, câștigând astfel încrederea lui. La rândul lui, vânzătorul a virat o sumă și el, urmând indicațiile primite într-un e-mail în care i se solicita să achite banii respectivi ca și garanție pentru firma care va face transportul produsului.

Depunerile de bani au continuat de ambele parți sub diverse pretexte, totul culminând cu un e-mail primit de bărbatul țepuit, prin care i se aducea la cunoștință că este câștigătorul unei sume de peste 10.000 de euro, în urma unei extrageri din cadrul unui concurs în care au intrat aproximativ 500 de tranzacții.

Bărbatul a devenit suspicios în momentul când i se cerea să facă o nouă depunere în același cont în care virase și sumele anterioare.

A contactat cumpărătorul care l-a asigurat că nu este o înșelătorie și că poate trimite banii pentru a-și încasa premiul. Vânzătorul a contactat și reprezentanții serviciului PayPal care i-au spus că tranzacțiile nu apar înregistrate la ei și că este cu siguranța vorba de o înșelăciune, urmând ca și ei să facă cercetări și eventual să blocheze contul în care s-au făcut plățile. Tânărul păgubit s-a prezentat la poliție pentru a înainta o plângere, cu toate că nu se așteaptă să își recupereze vreodată banii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...