Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bărbat din Alba, coronasceptic, vaccinat pe hârtie de iubita sa, registratoare. Cum a fost descoperit falsul și ce pedeapsă au primit cei doi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbat din Alba, coronasceptic, vaccinat pe hârtie de iubita sa, registratoare. Cum a fost descoperit falsul și ce pedeapsă au primit cei doi

O tânără din orașul Ocna Mureș, județul Alba, fostă registratoare la centrul de vaccinare anti-COVID 19 din oraș și prietenul acesteia, au fost condamnați la închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru fals informatic și complicitate la această infracțiune.

Citește și: Bărbatul de 60 de ani, din Cugir, trimis în judecată după ce şi-a agresat fosta parteneră şi apoi a violat-o. Ororile au avut loc în şcoala unde femeia lucra

Faptele au avut loc în 14 iunie 2021, la centrul de vaccinare din Ocna Mureș, când bărbatul, Mircea R., iubitul registratoarei Denisa V., s-a prezentat pentru a fi vaccinat.

„În urma unei înțelegeri prealabile, inculpatul i-a pus la dispoziție inculpatei datele de identificare, prin înmânarea unei copii a cărții de identitate. Astfel, după administrarea celei de a doua doze de vaccin numitului (…), respectiv la data de 14.06.2021, inculpata a accesat poziția unde au fost introduse datele de identificare ale acestuia și a suprapus peste acestea datele de identificare ale inculpatului, cu consecința atestării faptului că inculpatul a fost vaccinat anti COVID 19. Totodată, ulterior suprascrierii datelor de identificare, respectiv la data de 14.06.2021 ora 20:56 a fost emisă o adeverință de vaccinare, care atesta în mod nereal că acesta a fost vaccinat”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

În 14 decembrie 2021, persoana ale cărei date de vaccinare au fost șterse s-a prezentat pentru a treia doză, ocazie cu care s-a constatat că acesta nu figura vaccinat în sistem cu nici o doză de vaccin, cu toate că acesta a fost anterior vaccinat. Deținea adeverința de vaccinare pentru primele două doze, motiv pentru care au fost demarate verificări. Ulterior, în urma verificărilor amănunțite s-a constatat că au fot efectuate modificări în sistem și a fost sesizată Poliția.

Citește și: O tânără de 27 de ani care practica prostituția, VIOLATĂ și amenințată cu moartea, într-un hotel din Alba Iulia: Vinovatul, trimis în judecată

Date introduse prin suprascriere

Din răspunsul primit de reprezentanții Centrului de vaccinare de la specialiștii RENV reiese că pe codul respectiv au fost introduse datele lui Mircea R. prin suprascriere, aspecte confirmate și de adeverința de vaccinare emisă pe numele acestuia, potrivit căreia acesta a fost vaccinat la data de 14 iunie 2021.

El a declarat că prietena sa, în luna iunie 2021, la solicitarea acesteia, i-a pus la dispoziție o copie după cartea de identitate, pentru a-i fi emisă o adeverință de vaccinare, deoarece acesta nu era convins că vaccinurile anti-COVID au eficacitate. Totodată, a precizat și faptul i-a comunicat anterior că ar putea avea posibilitatea să-i fie emisă o adeverință de vaccinare prins suprascrierea datelor.

Denisa V. a spus, inițial, că a fost vorba despre o eroare și că a editat datele persoanei vaccinate din greșeală.

Ulterior, ambii au recunoscut faptele și au fost judecați în procedura simplificată.

Judecătoria Aiud a decis să îi condamne, în 2 februarie 2024, pe fiecare, la câte 8 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani, perioadă în care vor avea de respectat o serie de obligații.

Instanța a anulat adeverința de vaccinare emisă în fals.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea