Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat de 51 de ani, din Rădești, cercetat pentru BRACONAJ PISCICOL: A fost depistat la pescuit pe râul Mureș, în perioada de prohibiţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat de 51 de ani, din Rădești, este cercetat pentru BRACONAJ PISCICOL, după ce a fost depistat la pescuit pe râul Mureș, în perioada de prohibiţie.

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au depistat un bărbat care a încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că ne aflam în perioada de prohibiţie, care mai durează până în 2 iunie, inclusiv.

La data de 24 mai 2020, poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, în timp ce desfășurau activități de prevenire și combatere a pescuitului ilegal au efectuat făcut un control, pe râul Mureș, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestui control, în locul numit “La Pod”, a fost depistat un bărbat de 51 de ani, din Rădești, în timp ce pescuia, încălcând prevederile legale în vigoare privind prohibiţia.

Faţă de bărbat a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 43 din 11 februarie 2020, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2020, în perioada 04.04.2020 – 02.06.2020 inclusiv, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea