Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat căutat pentru două crime în Spania, capturat de mascați: Curtea de Apel Alba Iulia a emis mandat provizoriu de arestare preventivă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei Oraşului Uricani au depistat, vineri, în urma unei acţiuni, un bărbat de 39 de ani, din Uricani, Constantin Apreutesei, faţă de care, în data de 21 mai 2020, autorităţile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare.

Bărbatul este anchetat pentru omor şi tentativă de omor, fapte săvârşite în luna noiembrie 2019, în localitatea Marbella (Spania).

„Fapta de omor a fost comisă asupra unui bărbat (cetăţean marocan), prin împuşcare cu o armă de foc, iar fapta de tentativă de omor a fost comisă cu aceeaşi armă de foc prin împuşcarea unui alt bărbat (tot marocan, căruia i-a fost pusă viaţa în pericol prin leziunile cauzate)”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

„În cuprinsul mandatului european de arestare se arată că acesta a fost emis în baza hotărârii din data de 04.02.2020 a Judecători ei de Instrucţie nr. 1 Marbella în dosarul nr. Anchetă preliminară 2180/2018, anexată la mandatul european de arestare, persoana solicitată fiind urmărită pentru comiterea infracţiuni lor de asasinat şi tentativă de asasinat prev . de art. 139 Codul penal spaniol, pedeapsa maximă prevăzută de legea statului solicitant fiind de 25 ani închisoare.

Din descrierea faptelor rezultă că în după-amiaza zilei de 15 noiembrie 2019 a avut loc în localitatea Marbella asasinatul lui Abdelkader El Hichou el Maya, prin împuşcături cu armă de foc, precum şi tentativa de asasinat din care au rezultat vătămări corporale grave a le lui Mohamed Essghiyar. Acţiunea a fost planificat ă de către deţinutul Jose Berlanga Rojas, coordonat ă şi stabilit ă în prealabil, folosind pentru executarea acesteia doi cetăţeni de orgine română identificaţi drept D.L.A şi Apreutesei Consatantin”, arată documentele de anchetă.

Acţiunea de ieri a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Hunedoara.

Sursa: adevarul.roa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea