Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bani în plus pe lângă salariu pentru o categorie de bugetari

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bani în plus pe lângă salariu pentru o categorie de bugetari – proiect

Parlamentarii au în vedere acordarea mai multor indemnizații unei anumite categorii de angajați.

Este vorba de indemnizații care se vor acorda pentru profesori. Aceștia vor beneficia de mai multe facilități, precum bani pentru titularizarea în mediul rural, acces la servicii medicale gratuite cât și bani mai mulți în cazul unei activități de 30 de ani în învățământ.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Propunerea, care aduce modificări Legii educației, vrea să ofere profesorilor o sumă de bani anual, pentru formare profesională. Suma va fi la nivelul a două salarii minime brute.

Din cauza lipsei de profesori în mediul rural, legiuitorul propune ca profesorii care se titularizează pe astfel de posturi să primească p indemnizație de instalare care se va ridica la nivelul a trei salarii minime brute. Această sumă ar urma să fie primită de dascăli la un an după instalare, cu condiția să rămâ la post timp de 5 ani. În cazul în care profesorul ar plecat înaintea celor 5 ani, suma de bani va trebui returnată.

Un alt beneficia ar fi acela al accesului gratuit la examinările medicale perioadice, vaccinare gratuită etc. Detaliile pentru această măsură nu au fost încă stabilite.

Cea de a treia propunere prevede acordarea unei indemnizații pe care dascălii ar primi-o la pensionare. Condițiile sunt, pensionarea pentru limită de vârstă, vechime în învățământ de cel puțin 30 de ani, iar suma a care se va ridica indemnizația este de 6 salarii medii brute.

Comisiile Camerei Deputaților au trimis mai departe propunerea cu propunere de adoptare, scrie dcbusiness.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea