Rămâi conectat

Actualitate

Bani de la stat pentru antreprenori: Cine este eligibil pentru cei 7.38 de miliarde de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bani de la stat pentru antreprenori: Cine este eligibil pentru cei 7.38 de miliarde de lei

Executivul de la București a decis să întindă o mână de ajutor antreprenorilor români, majorând valoarea unei scheme de ajutor de stat, cu impresionanta sumă de un miliard de lei. Este vorba despre schema de ajutor de stat 807/2014 pentru investițiile cu impact major în economie.

După majorare, valoarea totală a schemei se ridică la 7,38 de miliarde de lei.

Guvernul are planuri mari pentru firme

Prin această măsură, Executivul urmărește încurajarea participării active a întreprinderilor la reducerea decalajelor economice dintre regiuni, prin stimularea realizării de investiţii în active fixe de înaltă tehnologie, pentru realizarea de produse cu valoare adăugată mare, adresate atât pieţei interne cât şi competitive la export.

„Susţinerea investiţiilor are în vedere atât dezvoltarea capacitătii productive a economiei naţionale cât şi creşterea contribuţiilor întreprinderilor finanţate prin plata de taxe şi impozite la bugetul general consolidat al statului, precum şi la bugetele locale. Aceste avantaje justifică efectuarea cheltuielilor din bugetul de stat pe care măsura de sprijin financiar le implică”, transmite Guvernul.

1. Alineatul (2) al articolului 4 se modifică și va avea următorul cuprins: (2) Bugetul maxim al schemei este de 7.379,95 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 1.499,99 milioane euro, astfel: a) credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanţare pentru perioada 2014 – 2023; b) credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2015 – 2028.

2. Alineatul (3) al articolului 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
(3) Bugetul mediu anual al schemei este de 737,995 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 149,999 milioane euro.

Art. II. – Hotărârea Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 704 din 30 septembrie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările aduse prin prezenta hotărâre se va republica în Monitorul Oficial al României Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare”, se arată în proiectul Guvernului.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea