Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bani de la Guvern pentru crescătorii de animale: Cine este eligibil și ce sume pot fi încasate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bani de la Guvern pentru crescătorii de animale: Cine este eligibil și ce sume pot fi încasate

Crecătorii de animale vor primi bani din partea Guvernului, în cazul în care își vor înscrie animalele în cadrul registrelor care confirmă puritatea raselor.

Vorbim de un ajutor de peste 500 de milioane de lei pentru crescătorii de animale. Fermierii care au vaci, oi şi capre vor primi timp de 4 ani bani de la stat, pentru a testa producția de carne, lapte, dar și de lână a animalelor. Statul vrea să îi încurajeze pe fermieri să înscrie animalele în registrele oficiale, pentru a păstra puritatea rasei, scrie stiri.tvr.ro.

„Avem ca țintă îmbunătățirea rasei, pentru că ce se întâmplă, având în vedere că tehnica merge înainte, noi trebuie să facem în așa fel încât să avem multe animale performante, se reducem numărul de animale, având o performanță mai mare la lapte. Deci în loc să ții două vaci cu 20 de litri, ții o vacă cu 40 de litri. Se reduce foarte mult și consumul de furaje”, a declarat Mircea Dumitru, crescător de vaci.

Fermierii primesc bani de la guvern pentru a-și înscrie animalele în registrele care confirmă puritatea rasei. Celor care cresc vaci sau cai li se oferă 60 de lei pentru fiecare animal înscris, iar pentru fiecare oaie sau capră înregistrată, statul le dă fermierilor un ajutor de 35 de lei.

Ca să încurajeze creșterea de porci din rase românești, guvernul le oferă fermierilor câte 100 de lei pentru fiecare animal înregistrat.

Ce spune Florin Barbu, ministrul Agriculturii:

„Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat, pentru perioada 2023-2027, este de aproximativ 500-561 milioane lei”.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât vor trebui să plătească românii pentru masa de Paște: Mâncarea, băutura și cadourile vor acapara cea mai mare parte din bani

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cât vor trebui să plătească românii pentru masa de Paște: Mâncarea, băutura și cadourile vor acapara cea mai mare parte din bani Peste 2200 de oameni au răspun, într-un studiu realizat de Veranda Mall, despre bugetul alocat pentru sărbătorile pascale din acest an și ce priorități au în ceea ce privește cheltuielile. Puși în fața […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea