Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Banca Națională a României lansează monedă de argint în onoarea lui Constantin Brâncuși

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Banca Națională a României lansează monedă de argint în onoarea lui Constantin Brâncuși

Banca Națională a României (BNR) a lansat o monedă de argint în onoarea sculptorului român Constantin Brâncuși, la încheierea expoziției „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, care a avut loc la Muzeul Național de Artă din Timișoara.

Moneda, care are o valoare nominală de 10 lei, este o ediție limitată, cu numai 5.000 de exemplare disponibile. Aceasta prezintă pe față portretul celebrului artist, iar pe revers se află imaginea Muzeului Național de Artă din Timișoara.

Colecționarii și admiratorii artei lui Brâncuși vor putea achiziționa moneda la prețul de 547,40 lei începând cu data de 30 ianuarie. Aceasta va fi disponibilă în sucursalele BNR din orașele București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Craiova și Constanța.

Lansarea acestei monede reprezintă un omagiu adus moștenirii culturale și artistice a lui Constantin Brâncuși, unul dintre cei mai influenți sculptori ai secolului al XX-lea, marcând totodată importanța artei și a patrimoniului cultural românesc.

În cadrul ceremoniei de închidere a expoziției, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a subliniat semnificația culturală profundă a acesteia, evidențiind că aceasta va rămâne în conștiința culturală a României pentru mult timp. El a menționat și legătura personală pe care o simte cu Brâncuși, având rădăcini în aceeași zonă a țării cu sculptorul.

„Mă aflu astăzi aici, la închiderea expoziţiei care va rămâne în conştiinţa culturală a ţării României pentru multă vreme de acum încolo. Expoziţia este o reuşită excepţională şi o spun ca un uşor cunoscător, am rădăcinile în zona în care s-a născut şi Brâncuşi.

Persoanele şi instituţiile implicate în organizare merită felicitările şi recunoştinţa noastră, a celor care am putut să ne bucurăm de această frumoasă realizare culturală”, a declarat Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a subliniat faptul că, sculptorul Constantin Brâncuși, prin puterea artei și personalității sale, reprezintă o sursă extraordinară de inspirație, chiar și pentru lumea financiară.

„Brâncuşi, prin puterea artei şi personalităţii sale, este o extraordinară sursă de inspiraţie, inclusiv pentru noi, chiar dacă suntem bancheri”, a mai spus Isărescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Trei categorii de angajați vor beneficia de salarii mărite. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Bogdan Ilea

Publicat

în

Trei categorii de angajați vor beneficia de salarii mărite. Anunțul premierului Marcel Ciolacu Salariații din sistemul sanitar și asistență socială vor primi măriri de 20%, în timp ce cadrele didactice vor primi creșteri de 7%, începând cu luna iunie a acestui an. Premierul a explicat de unde face Guvernul rost de bani pentru aceste majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea