Balul Gospodarilor: Bal de lăsatul secului, la Căminul Cultural din Vinerea – Cugir

Înainte cu cinci zile de intrarea în postul Crăciunului, vinereni și cugireni laolaltă, vor marca lăsatul secului prin distracție și voie bună. În organizarea Primăriei, Consiliului Local, Centrului Cultural Cugir și a Căminului Cultural din Vinerea, în data de 9 noiembrie a.c, va avea loc ,,Balul Gospodarilor”, bal de lăsare a secului (postul Crăciunului), obicei pe care sătenii îl țin de ani de zile și speră ca urmasii lor sa-l duca mai departe.

Post, despre care, Părintele Arsenie Boca spunea ,,șă postim în primul rând pentru că și Iisus a postit și este pildă de viață pentru noi. Dar noi trebuie să postim și pentru înfrânarea trupului, pentru susținerea minții spre Dumnezeu și pentru apropie­rea de Duhul Sfânt, Care ne sfințește și ne descoperă calea spre mântuire”.

Evenimentul se va desfășura la căminul Cultural din Vinerea între orele 19.00 – 24.00, noutatea din acest an reprezentând-o concertul de muzică populară susținut de interpreți consacrați, precum: Ovidiu Țăran, Ioana Clonța, Adi Neamțu și Alina Bâcă.  Potrivit organizatorilor, va avea loc și un concurs de ponturi cu premii. La dispoziția participanților va fi amenajat un bufet asortat cu dulciuri, răcoritoare ș.a. Intrarea este liberă.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...