Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Băile Sărate Ocna Mureș, un sfert de milion de turiști în 2023. Noi investiții pentru dezvoltarea turismului balnear în zonă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Băile Sărate Ocna Mureș, un sfert de milion de turiști în 2023. Noi investiții pentru dezvoltarea turismului balnear în zonă

Băile Sărate Ocna Mureș, cea mai nouă stațiune balneară din România, a avut anul trecut aproximativ un sfert de milion de plătitori de bilete. Investiția a fost finalizată și deschisă publicului în luna mai 2023.

Citește și: Modernizată cu fonduri europene, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș trăiește a doua tinerețe! Sistem de ventilație pentru reîmprospătarea continuă a aerului în fiecare sală de clasă!

La Ocna Mureş (Alba) s-a făcut turism balnear timp de peste un secol, până în urmă cu două decenii, fiind tratate aici afecţiuni reumatice, locomotorii, neuropsihice şi ginecologice.

Investiția de peste 8 milioane de euro, realizată în parteneriat de Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Alba Iulia, a funcționat la capacitate maximă. În cele șapte luni și jumătate de funcționare din 2023, 246.335 de persoane au trecut pragul băilor, plătitori de bilete, plus copiii sub 7 ani care au intrat gratuit. Asta înseamnă o medie de 1.000 vizitatori pe zi. Încasările arată și ele bine, cifrându-se la peste 2 milioane de euro.

„Afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase, bani din care putem reinvesti în dotări care să ducă la un confort sporit turiștilor care trec pragul băilor, ceea ce am și făcut imediat și vom face și pe viitor. Vom extinde vestiarele la femei și bărbați, am achiziționat și instalat deja panouri solare pentru încălzire apă bazine, s-au mărit stocătoarele pentru apa caldă la dușuri”, a declarat pentru Ocna Mureș Online, Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Potrivit edilului, pe lângă banii reinvestiți din încasările de la băi, se dorește realizarea unui Aqua Parc, cu 50% din fonduri europene și 50% fonduri asigurate de Consiliul Județean Alba și orașul Ocna Mureș.

„Pe lângă toate acestea vrem să construim un hotel pentru a ajuta turismul hotelier din oraș care are un grad de ocupare de 100% zilnic, de la deschiderea băilor în mai 2023. Investițiile vor continua pentru a dezvolta tot ce înseamnă turismul Balnear în orașul Ocna Mureș”, a completat primarul.

Societatea deținută de cele două instituții are aproximativ 70 de angajați. Cel mai scump bilet este de 70 de lei, sâmbăta şi duminica, pentru o zi întreagă. În timpul săptămânii este de 60 de lei pentru un adult. Copiii între 7 şi 17 ani plătesc jumătate. La programul redus, de cel mult 4 ore, tariful este de 45 de lei, indiferent de zi, respectiv de 25 de lei pentru copiii între 7 şi 14 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea