Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Bacalaureat special 2013: 196 de candidaţi au susţinut proba scrisă, la alegere în funcţie de profil

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 29 mai, sesiunea specială a examenului de bacalaureat naţional a continuat cu proba scrisă, la alegere, în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmată. Judeţul Alba nu a avut nici un reprezentant, dar precizăm faptul că un elev al Colegiului „Naţional Horea Cloşca şi Crişan” a ocupat locul 5, din 4 poziţii care oferă şansa de a participa la loturile olimpice. Cu toate acestea subiectele sunt de interes şi pentru elevii judeţului Alba care vor susţine examenul în această vară.

Pentru profilul real din cadrul filierei teoretice, profilul tehnic şi profilul resurse natural şi protecţia mediului din cadrul filierei tehnologice şi pentru profilul militar din cadrul filierei vocaţionale, candidaţii au avut de ales între următoarele discipline: Chimie, Fizică, Biologie, Informatică. Candidaţii de la filiera teoretică, profilul umanist, de la filiera tehnologică, profilul servicii, şi de la filiera vocaţională, toate profilurile şi specializările, mai puţin profilul militar, au avut de optat între Geografie, Filosofie, Logică, argumentare şi comunicare, Economie, Psihologie, respectiv Sociologie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Faţă de examenul de bacalaureat din anii precedenţi, pentru disciplinele Fizică şi Chimie, subiectele au fost proiectate în funcţie de numărul de ore parcurse şi de conţinutul programei specifice fiecărei filiere şi profil.

La proba de examen au participat 196 de candidați dintre cei 209 înscrişi, iar 10 dintre aceştia şi-au echivalat proba, conform dispoziţiilor legale în vigoare. Dintre candidaţii prezenţi, 155 au optat pentru Geografie, 25 pentru Biologie, 8 pentru Fizică, 6 pentru Chimie, unul pentru Economie şi unul pentru disciplina Logică, argumentare şi comunicare.

Variantele de subiecte, baremele de evaluare şi de notare au fost publicate, la ora 15.00, pe pagina www.subiecte2013.edu.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea