Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bacalaureat 2020: Județul Alba, pe locul al 9-lea pe țară ca rată de promovare, înainte de contestații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba ocupă pe locul al 9-lea pe țară ca rată de promovare, înainte de contestații. Cele mai bune rezultate la Bacalaureat 2020 au fost obținute de elevii din Cluj, Sibiu și Iași, la polul opus fiind Giurgiu și Ilfov, potrivit situației centralizate de Ministerul Educației.

Rata de promovare (înainte de contestații) este de 62.9%. Este cea mai mică rată de promovare din ultimii șase ani.

Procente de promovare peste 70% s-au înregistrat în următoarele județe: Cluj (77.8%), Sibiu (71.8%), Iași ( 71.4%) și Brașov (71.00%).

În Capitală, rata de promovare s-a situat la 70%. Cele mai bune rezultate au fost obținute de elevii din sectorul 2 – 82,3%. Cea mai mică rată de promovare s-a înregistrat în sectorul 5 – 64,58%.

Județele în care ratele de promovare au fost sub 50%: Ilfov (32.2%), Giurgiu (42.4%), Mehedinți (47.8%) și Gorj (49.7%).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase).

Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea