// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Bacalaureat 2018: Trei elevi din Alba, eliminați de la evaluarea competențelor lingvistice pentru folosirea telefonului

Bacalaureat 2018. Trei elevi din județul Alba au fost eliminați, vineri, de la proba de competențe lingvistice, după ce au foolosit telefonul în timpul examenului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Daniel Fonoage, este vorba despre trei elevi de la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” Alba Iulia și Grup Școlar ”Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș.

Conform metodologiei, candidații care încalcă regulile de examen vor fi eliminati din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încalcarea regulilor  va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați ”eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419