Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2016: Peste 800 de contestații, depuse de candidații din Alba. Majoritatea, la limba și literatura română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2016. Peste 800 de contestații au fost depuse, marți, de candidații din județul Alba, majoritatea la limba și literatura română, peste 400, potrivit președintelui comisiei județene de Bacalaureat 2016, Dan Cherecheș.

ISJ Alba04850 de contestații au fost depuse de candidații din Alba la examenul de Bacalaureat 2016, dintre care 414 la limba și literatura română – 313 de către absolvenți ai profilului real, respectiv 101 de absolvenți de la uman.

Majoritatea contestațiilor au fost depuse la matematică – 144, la biologie vegetală și animală – 96, la istorie – 72, la geografie – 37, la anatomie – 24, la logică, comunicare și argumentare – 22, la informatică – 18 contestații.

Contestațiile vor fi soluționate în perioada 13-15 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate în 16 iulie. Acestea au fost depuse, marți, în intervalul orar 16.00 – 20.00, în aceeași zi fiind afișate rezultatele.

Probele scrise de la Bacalaureat au început luni, 4 iulie, cu testul de la limba şi literatura română, iar marți a avut loc proba la limba maternă. Miercuri, candidații au susținut proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar vineri a avut loc proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit, care s-a susținut la una din 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie.

MENCS reamintește faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, condițiile referitoare la susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.

Citește și Rezultate Bacalaureat 2016: Notele și mediile obținute de absolvenți, publicate de Ministerul Educației


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Salvatorii voluntari din Alba, concurs de testare a abilităților practice și în echipă. Echipele câștigătoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salvatorii voluntari din Alba, concurs de testare a abilităților practice și în echipă. Echipele câștigătoare Salvatorii voluntari din județul Alba s-au întrecut ca în fiecare an, într-un concurs care testează abilitățile practice și munca în echipa a acestor oameni care își dedică timpul liber în folosul comunității! Citește și: FOTO: Doi pompieri de la ISU […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea