Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2016. Peste 2.400 de absolvenți din Alba susțin proba la alegere a profilului și specializării. Modele de subiecte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 2.400 de absolvenți din județul Alba susțin, vineri, proba la alegere a profilului și specializării, ultima din cadrul examenului de Bacalaureat. Majoritatea absolvenților din Alba, circa 860, au ales biologie vegetală și animală.

Bacalaureat 201606Potrivit președintelui comisiei județene de Bacalaureat, Dan Cherecheș, peste 2.400 de absolvenți susțin în 32 de centre de examen ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat. La biologie vegetală și animală s-au înscris cei mai mulți – circa 860, la geografie, circa 520, iar la anatomie – circa 260.

Un număr de 82 de candidați din Alba susțin ultima probă a BAC-ului în limba maghiară: la anatomie, geografie, informatică și psihologie.

Probele scrise de la Bacalaureat au început luni, 4 iulie, cu testul de la limba şi literatura română, iar marți a avut loc proba la limba maternă. Miercuri, candidații au susținut proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar vineri va avea loc proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit, care se susţine la una din 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie.

Modele de subiecte și baremele de corectare la Bacalaureat 2016

Limba română-real-model barem 

Limba romana-real-model variantă 

Limba română-uman-model barem 

Limba romană-uman-model variantă 

Limba_materna

Matematică

Istorie

Anatomie_biologie

Chimie

Economie

Filosofie 

Fizică 

Geografie 

Informatică

Logică 

Psihologie 

Sociologie 

Rezultatele vor fi afișate în data de 12 iulie (până în ora 16,00) și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 16,00 — 20,00), care urmează a fi soluționate în perioada 13 — 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Potrivit unui centralizator al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, în vederea susținerii examenului național de bacalaureat din această sesiune, s-au înscris 137.344 de absolvenți de liceu.

MENCS reamintește faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, condițiile referitoare la susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.

Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, precizează MENCS.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Marele maestru indian Viswanathan Anand, campion mondial la șah, simultan în Cetatea Alba Carolina cu 80 de persoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marele maestru indian Viswanathan Anand, campion mondial la șah, simultan în Cetatea Alba Carolina cu 80 de persoane Viswanathan Anand participă sâmbătă, 15 iunie 2024, la un simultan de șah desfășurat la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, moment urmat de o sesiune de fotografii și autografe pentru fani. ”Este o plăcere să fiu aici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea