Rămâi conectat

Curier Județean

BACALAUREAT 2014. Un candidat din Câmpeni a fost eliminat din examen, la proba la alegere a profilului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Examenul de BACALAUREAT 2014 a continuat astăzi cu proba la alegere a profilului și specializării, în județul Alba fiind înscriși 2.717 candidați, majoritatea la biologie și geografie. Au absentat un număr de 131 absolvenți, iar unul a fost eliminat din examen din cauza unei tentative de fraudă, cu telefonul mobil. Conform regulamentului acesta nu va avea dreptul să susțină examenul în următoarele 2 sesiuni.

Astăzi a fost ultima probă, rezultatele vor fi afişate în 7 iulie, până în ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12:00 – 16:00), care vor fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anunţate în 11 iulie, conform metodologiei.

Citește și Subiecte BACALAUREAT 2014, proba la alegere a profilului. Ce dificultăți au întâmpinat astăzi elevii

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Testele scrise de la bacalaureat au început luni, cu proba de limba şi literatura română, pentru care au fost pregătite două tipuri de subiecte – unul pentru absolvenţii profilului real şi un altul pentru cei de la uman.

Marţi a avut loc proba scrisă de limba şi literatura maternă, iar miercuri candidaţii au susţinut proba obligatorie a profilului, respectiv matematică pentru cei care au absolvit un liceu cu profil real şi istorie pentru cei de la profilul umanist.

Conform MEN, absolvenții au trebuit să fie în sălile de clasă la ora 8.30, examenele au început la ora 9.00, timpul acordat pentru rezolvarea probelor scrise a fost de 3 ore, dar nimeni nu a avut voie să părăsească sala de clasă înainte de 9.30


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea Campania „Moto Iepurașul” a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie și așa cum ne-au obișnuit, motocicliştii cugireni vor aduce bucurie de Paști în casele mai multor persoane defavorizate din Cugir, Vinerea și Săliștea. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea