Rămâi conectat

Curier Județean

BACALAUREAT 2014. Proba scrisă la limba ROMÂNĂ are loc LUNI, 30 iunie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Examenul de BACALAUREAT 2014 continuă luni, 30 iunie cu proba scrisă la limba și literatura română. În județul Alba sunt așteptați aproximativ 2.500 de elevi.  Examenul începe la ora 9:00 dimineaţa şi durează trei ore, însă elevii au voie să iasă din sală după o oră şi jumătate, cel mai devreme. De asemenea, sălile vor fi dotate cu camere de supraveghere, la fel ca în ultimii trei ani.

Absolvenții au la dispoziție modele de subiecte la limba română, care au fost publicate și în acest an de Ministerul Educației Naționale.

La Bacalaureat 2014, elevilor li se interzice să aibă în îmbrăcăminte sau în încălţăminte – telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice. Absolvenţii care încearcă să copieze sunt eliminaţi indiferent dacă materialele au fost introduse de ei “sau de cadre didactice din comisie”. Prevederile fac parte din Ordinul ministrului educaţiei naţionale privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2014, publicat în Monitorul Oficial. Rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie.

În județul Alba un singur elev a fost eliminat la probele orale, fiind prins cu telefonul mobil.

La limba română, la fel ca anul trecut, elevii de la profilul uman vor primi subiecte cu un grad de dificultate mai mare decât cei de la filiera real şi tehnologică. Măsura a fost luată începând cu 2013 din cauza rezultatelor slabe obţinute de elevii de clasa a XII-a, mulţi dintre ei acuzând faptul că nu este echitabil ca un elev de la real sau tehnologic să primească subiecte identice cu un absolvent de filologie, care studiază mai multe ore şi mai aprofundat această materie.

Rezultatele obţinute la Bacalaureat 2014 sunt foarte importante pentru admiterea la facultate, în condiţiile în care acestea sunt principalul criteriu la instituţiile de învăţământ superior care nu organizează examen de admitere.

Calendar Bacalaureat 2014 – sesiunea iunie-iulie

30 iunie  Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

1 iulie  Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

2 iulie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

4 iulie Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

7 iulie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 -10 iulie  Rezolvarea contestaţiilor

11 iulie Afişarea rezultatelor finale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea