BACALAUREAT 2014. Proba scrisă la limba ROMÂNĂ are loc LUNI, 30 iunie

Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă04Examenul de BACALAUREAT 2014 continuă luni, 30 iunie cu proba scrisă la limba și literatura română. În județul Alba sunt așteptați aproximativ 2.500 de elevi.  Examenul începe la ora 9:00 dimineaţa şi durează trei ore, însă elevii au voie să iasă din sală după o oră şi jumătate, cel mai devreme. De asemenea, sălile vor fi dotate cu camere de supraveghere, la fel ca în ultimii trei ani.

Absolvenții au la dispoziție modele de subiecte la limba română, care au fost publicate și în acest an de Ministerul Educației Naționale.

La Bacalaureat 2014, elevilor li se interzice să aibă în îmbrăcăminte sau în încălţăminte – telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice. Absolvenţii care încearcă să copieze sunt eliminaţi indiferent dacă materialele au fost introduse de ei “sau de cadre didactice din comisie”. Prevederile fac parte din Ordinul ministrului educaţiei naţionale privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2014, publicat în Monitorul Oficial. Rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie.

În județul Alba un singur elev a fost eliminat la probele orale, fiind prins cu telefonul mobil.

La limba română, la fel ca anul trecut, elevii de la profilul uman vor primi subiecte cu un grad de dificultate mai mare decât cei de la filiera real şi tehnologică. Măsura a fost luată începând cu 2013 din cauza rezultatelor slabe obţinute de elevii de clasa a XII-a, mulţi dintre ei acuzând faptul că nu este echitabil ca un elev de la real sau tehnologic să primească subiecte identice cu un absolvent de filologie, care studiază mai multe ore şi mai aprofundat această materie.

Rezultatele obţinute la Bacalaureat 2014 sunt foarte importante pentru admiterea la facultate, în condiţiile în care acestea sunt principalul criteriu la instituţiile de învăţământ superior care nu organizează examen de admitere.

Calendar Bacalaureat 2014 – sesiunea iunie-iulie

30 iunie  Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

1 iulie  Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

2 iulie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

4 iulie Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

7 iulie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 -10 iulie  Rezolvarea contestaţiilor

11 iulie Afişarea rezultatelor finale

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...