BACALAUREAT 2014: Cu fițuici și telefoane la examene. Trei candidați din Alba, eliminați la proba obligatorie a profilului

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Trei candidați din județul Alba au fost eliminați la proba obligatorie a profilului la examenul de BACALAUREAT 2014, după ce au încercat să copieze, fiind ”dotați” cu fițuici și telefoane mobile, a comunicat astăzi, inspectorul școlar Dan Cherecheș.

Doi dintre elevi au fost examinați la Liceul Tehnologic ”Silvic” din Câmpeni, iar cel de-al treilea la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia. Conform regulamentului, candidații care au fraudat examenul sau care au fost prinși cu o tentativă de fraudare nu mai pot susține examenul timp de două sesiuni. Amintim faptul că în județul Alba, la prima probă scrisă, la limba română au fost patru elevi eliminați, iar la proba de engleză oral un candidat.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

La proba obligatorie a profilului au fost înscriși 2699 de elevi, dintre care au fost absenți 163, a spus sursa citată.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Probele scrise au început luni, cu proba de limba şi literatura română, pentru care au fost pregătite două tipuri de subiecte – unul pentru absolvenţii profilului real şi un altul pentru cei de la uman.

Citește și Subiecte istorie la BACALAUREAT 2014. Candidații au susținut astăzi proba obligatorie a profilului

Citește și Subiecte BACALAUREAT 2014 la MATEMATICĂ. Absolvenții de liceu au susținut astăzi proba obligatorie a profilului

Marţi a avut loc proba scrisă de limba şi literatura maternă, iar vineri se va desfăşura cea la alegere a profilului şi specializării (geografie, biologie, chimie, fizică, economie, informatică, sociologie, filosofie, logică sau psihologie).

Rezultatele vor fi afişate în 7 iulie, până în ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12:00 – 16:00), care vor fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anunţate la 11 iulie.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Candidaților li se interzice să aibă în îmbrăcăminte sau în încălţăminte – telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice. Absolvenţii care încearcă să copieze sunt eliminaţi indiferent dacă materialele au fost introduse de ei “sau de cadre didactice din comisie”. Prevederile fac parte din Ordinul ministrului educaţiei naţionale privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2014, publicat în Monitorul Oficial. Încălcarea regulilor va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi “eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Must de Jidvei