Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

BACALAUREAT 2014: Cu fițuici și telefoane la examene. Trei candidați din Alba, eliminați la proba obligatorie a profilului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei candidați din județul Alba au fost eliminați la proba obligatorie a profilului la examenul de BACALAUREAT 2014, după ce au încercat să copieze, fiind ”dotați” cu fițuici și telefoane mobile, a comunicat astăzi, inspectorul școlar Dan Cherecheș.

Doi dintre elevi au fost examinați la Liceul Tehnologic ”Silvic” din Câmpeni, iar cel de-al treilea la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia. Conform regulamentului, candidații care au fraudat examenul sau care au fost prinși cu o tentativă de fraudare nu mai pot susține examenul timp de două sesiuni. Amintim faptul că în județul Alba, la prima probă scrisă, la limba română au fost patru elevi eliminați, iar la proba de engleză oral un candidat.

La proba obligatorie a profilului au fost înscriși 2699 de elevi, dintre care au fost absenți 163, a spus sursa citată.

Probele scrise au început luni, cu proba de limba şi literatura română, pentru care au fost pregătite două tipuri de subiecte – unul pentru absolvenţii profilului real şi un altul pentru cei de la uman.

Citește și Subiecte istorie la BACALAUREAT 2014. Candidații au susținut astăzi proba obligatorie a profilului

Citește și Subiecte BACALAUREAT 2014 la MATEMATICĂ. Absolvenții de liceu au susținut astăzi proba obligatorie a profilului

Marţi a avut loc proba scrisă de limba şi literatura maternă, iar vineri se va desfăşura cea la alegere a profilului şi specializării (geografie, biologie, chimie, fizică, economie, informatică, sociologie, filosofie, logică sau psihologie).

Rezultatele vor fi afişate în 7 iulie, până în ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12:00 – 16:00), care vor fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anunţate la 11 iulie.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Candidaților li se interzice să aibă în îmbrăcăminte sau în încălţăminte – telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice. Absolvenţii care încearcă să copieze sunt eliminaţi indiferent dacă materialele au fost introduse de ei “sau de cadre didactice din comisie”. Prevederile fac parte din Ordinul ministrului educaţiei naţionale privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2014, publicat în Monitorul Oficial. Încălcarea regulilor va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi “eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea