Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2013 în judeţul Alba| Vezi rezultatele parţiale ale probei de evaluare a competenţelor digitale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Bacalaureat Competente Digitale01De luni a început proba D a examenului de Bacalaureat 2013, evaluarea competenţelor digitale, probă la care sunt înscrişi 2.718 elevi din judeţul Alba. Până la mijlocul celei de-a doua zile a examinării au fost testaţi 749 elevi dintre care 267 sunt utilizatori experimentaţi, 195 – utilizatori avansaţi, 185 au primit calificativul mediu, iar 99 de elevi au primit calificativul de utilizator începător al calculatorului.

La această probă nu au fost probleme, toţi elevii care au fost prezenţi vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2013, cu toate că 3 elevi nu primesc certificat de competenţă digitală din cauza faptului că au obţinut între 0 şi 10 puncte.

La această probă nu se acordă puncte din oficiu. În funcţie de punctajul obţinut de fiecare elev, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului: 0-25 de puncte: utilizator începător; 26-50 de puncte: utilizator de nivel mediu; 51-74 de puncte: utilizator avansat; 75-100 de puncte: utilizator experimentat.

O elevă de la seminarul Teologic Ortodox, urmează să fie operată în urma unei crize de apendicită. Fata ar putea susţine proba pe patul de spital, cu sprijinul ISJ Alba şi aprobarea MEN, dacă nu se prezintă până vineri la şcoală pentru a da proba de competenţe digitale.

Până la mijlocul zilei de marţi, 7 licee din judeţ au terminat proba de evaluare a competenţelor digitale.

Datele au fost furnizare de inspectorul şcolar Dan Cherecheş, vicepreşedintele Comisiei Judeţene de BAC.

În cadrul acestei probe care continuă până joi în judeţul Alba, elevii trebuie să ateste că ştiu să folosească un calculator şi pachetul Microsoft Office.

Proba are două părţi, una teoretică şi alta practică.

Elevii vor primi un subiect care va putea fi rezolvat în maximum 90 de minute, timp în care elevii vor primi FIŞA A, ale cărei cerinţe le vor rezolva în 15 minute, şi FIŞA B, ale cărei cerinţe le vor rezolva în 75 de minute.

Candidaţii vor avea acces la Internet în primele 30 de minute de la primirea subiectelor, timp în care vor rezolva cerinţele specifice.

Candidaţii nu vor primi note, ci un punctaj care va arăta care este nivelul de competenţă. Punctajul maxim cumulat pentru fişele A şi B este de 100 de puncte.

Candidaţii îşi pot echivala acest  examen dacă obţin certificate de competenţe digitale recunoscute de Ministerul Educaţiei, de tip ECDL.

Modelele de  subiecte  pe care elevii le pot primi la proba de competenţe lingvistice la examenul de BACALAUREAT 2013 au fost publicate de Ministerul Educaţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea