Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2013 în judeţul Alba| Vezi rezultatele parţiale ale probei de evaluare a competenţelor digitale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Bacalaureat Competente Digitale01De luni a început proba D a examenului de Bacalaureat 2013, evaluarea competenţelor digitale, probă la care sunt înscrişi 2.718 elevi din judeţul Alba. Până la mijlocul celei de-a doua zile a examinării au fost testaţi 749 elevi dintre care 267 sunt utilizatori experimentaţi, 195 – utilizatori avansaţi, 185 au primit calificativul mediu, iar 99 de elevi au primit calificativul de utilizator începător al calculatorului.

La această probă nu au fost probleme, toţi elevii care au fost prezenţi vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2013, cu toate că 3 elevi nu primesc certificat de competenţă digitală din cauza faptului că au obţinut între 0 şi 10 puncte.

La această probă nu se acordă puncte din oficiu. În funcţie de punctajul obţinut de fiecare elev, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului: 0-25 de puncte: utilizator începător; 26-50 de puncte: utilizator de nivel mediu; 51-74 de puncte: utilizator avansat; 75-100 de puncte: utilizator experimentat.

Elit - Gustul Desăvârșit

O elevă de la seminarul Teologic Ortodox, urmează să fie operată în urma unei crize de apendicită. Fata ar putea susţine proba pe patul de spital, cu sprijinul ISJ Alba şi aprobarea MEN, dacă nu se prezintă până vineri la şcoală pentru a da proba de competenţe digitale.

Până la mijlocul zilei de marţi, 7 licee din judeţ au terminat proba de evaluare a competenţelor digitale.

Datele au fost furnizare de inspectorul şcolar Dan Cherecheş, vicepreşedintele Comisiei Judeţene de BAC.

În cadrul acestei probe care continuă până joi în judeţul Alba, elevii trebuie să ateste că ştiu să folosească un calculator şi pachetul Microsoft Office.

Proba are două părţi, una teoretică şi alta practică.

Elevii vor primi un subiect care va putea fi rezolvat în maximum 90 de minute, timp în care elevii vor primi FIŞA A, ale cărei cerinţe le vor rezolva în 15 minute, şi FIŞA B, ale cărei cerinţe le vor rezolva în 75 de minute.

Candidaţii vor avea acces la Internet în primele 30 de minute de la primirea subiectelor, timp în care vor rezolva cerinţele specifice.

Candidaţii nu vor primi note, ci un punctaj care va arăta care este nivelul de competenţă. Punctajul maxim cumulat pentru fişele A şi B este de 100 de puncte.

Candidaţii îşi pot echivala acest  examen dacă obţin certificate de competenţe digitale recunoscute de Ministerul Educaţiei, de tip ECDL.

Modelele de  subiecte  pe care elevii le pot primi la proba de competenţe lingvistice la examenul de BACALAUREAT 2013 au fost publicate de Ministerul Educaţiei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Forțe proaspete la Jandarmeria Alba: Șase subofițeri s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Forțe proaspete la Jandarmeria Alba: Șase subofițeri s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Echipa Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba s-a mărit cu 6 colegi, proaspăt absolvenți ai școlilor militare de subofițeri de jandarmi.

Subofițerii sunt absolvenți ai școlilor militare de subofițeri de jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni și „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, promoția octombrie 2022 și au fost repartizați la Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Avram Iancu” Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Domnul inspector șef, locotenent-colonel Tudor Gheorghe Pașca le-a urat noilor noștri colegi bun venit în rândul cadrelor militare. Le-a solicitat implicare, responsabilitate și disciplină în executarea misiunilor ce revin inspectoratului.

Totodată le-a menționat că deși drumul va fi plin de provocări și anevoios pe alocuri, cu siguranță va fi presărat cu multe satisfacții, fiind un drum al perfecționării profesionale și acumulării de cunoștințe.

În perioada următoare noii colegi vor efectua misiuni specifice alături de jandarmi cu experiență, cu ajutorul cărora își vor perfecționa pregătirea profesionala.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

VINERI| Ziua Veteranilor din teatrele de operații sărbătorită la Alba Iulia: Ceremonial religios și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI| Ziua Veteranilor din teatrele de operații sărbătorită la Alba Iulia: Slujbă religioasă și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor

Ziua Veteranilor din teatrele de operații va fi marcată vineri, 11 noiembrie 2022, și la Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor se va organiza un ceremonial dedicat acestei zile, anunță Instituția Prefectului Alba.

Programul activităţilor:

09.45 – 09.55 Primirea invitaților;
09.55 – 10.00 Ocuparea locului în dispozitiv;
10.00 – 10.05 Intonarea Imnului Național al României;
10.05 – 10.15 Oficierea serviciului religios;
10.15 -10.25 Alocuțiune privind semnificația Zilei Veteranilor din teatrele de operații și scurtă prezentare a activității eroului slt. p.m. Popa Vasile Claudiu.
10.25 – 10.35 Depuneri de jerbe și buchete de flori, păstrarea unui moment de reculegere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Participanţi:

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba
Consiliul Judeţean Alba
Primăria Municipiului Alba Iulia
Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Arhiepiscopia Romano – Catolică, reprezentanți ai cultelor religioase
Unitățile militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia
Direcția Județeană de Informații Alba
Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Alba
Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații
Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Alba
Asociația Națională a Veteranilor de Război Ferdinand I, filiala Alba
Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, filiala ”Alba Gemina”
Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I., filiala ”Avram Iancu”
Asociația Revoluționarilor” Decembrie 1989” Alba Iulia
Consiliul Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Alba
Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba Iulia
Cercul Militar Alba Iulia
Servicii și instituții publice din județul Alba
Partide politice
Reprezentanți mass-media


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Neglijență pe o strada din Alba Iulia: O mașină blochează drumul după ce a ieșit din parcare și a lovit alt autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Neglijență pe o strada din Alba Iulia: O mașină blochează drumul după ce a ieșit din parcare și a lovit alt autoturism

Un autoturism blochează de minute bune o alee de pe strada Arnsberg din municipiul Alba Iulia.

Potrivit martorilor, autoturismul ar fi fost lăsat neasigurat în parcare, de unde a plecat și a lovit altă mașină.

Elit - Gustul Desăvârșit

Autovehiculul a rămas în mijlocul drumului, blocând circulația rutieră pe strada aglomerată ca în fiecare dimineață. Cetățenii au sunat la 112, cerând ajutorul oamenilor legii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea