Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2013 în judeţul Alba: Vezi rezultatele la limba maghiară după prima zi

Dragoş Suciu

Publicat

în

bacAstăzi a avut loc proba B a examenului de bacalaureat, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Această probă a fost susţinută în judeţul Alba doar în limba maghiară de 35 de elevi de la Colegiul Naţional Bethlen Gabor din Aiud şi va mai fi susţinută mâine de încă 24 elevi de la acelaşi Colegiu şi de 19 elevi de la Seminarul Teologic Catolic Grof Mailat din Alba Iulia.

Dintre cei 35 elevi care au susţinut proba astăzi, 24 adică 68,57% au primit calificativul experimentat, 8 elevi adică 23% din cei prezenţi au primit calificativul avansat şi 3 elevi adică 9% au primit calificativul mediu la limba maghiară conform vicepreşedintelui Comisiei Judeţene de Bacalaureat, Dan Cherecheş.

Proba va continua şi mâine cu evaluarea celor 44 elevi de la cele două Colegii.

Amintim faptul că la această probă se va verifica capacitatea de a înţelege un text la prima vedere, literar sau non-literar, de a exprima şi argumenta un punct de vedere, de a organiza discursul, de a se adapta la situaţia de comunicare şi de a utiliza limba maternă. Elevii trebuie să ateste că pot identifica şi prezenta elementele unei comunicări (emiţător, receptor, mesaj, cod, canal, context) şi funcţiile acestora, dar mai ales că pot vorbi onest, liber, pornind de la un text la prima vedere. În urma susţinerii acestei probe, absolvenţii nu vor primi note, ci un certificat care atestă capacitatea lor de a utiliza limba română: utilizator mediu, avansat sau experimentat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea