Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

BACALAUREAT 2012: Candidații susțin proba la alegere a profilului și specializării

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Candidaţii la examenul de Bacalaureat susţin astăzi ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării. În județul Alba s-au înscris peste 900 de elevi dintre care 468 la proba de biologie, 143 la geografie, 50 la chimie iar restul la alte discipline.

Potrivit inspectorului școlar Dan Cherecheș există și un caz special, un tânăr din Baia de Arieș care a suferit recent un accident și este internat într-un spital din Cluj. Acesta a primit aprobare de la minister să susțină examenul pentru mărire de notă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În general, examenul din sesiunea de toamnă a bacalaureatului de anul acesta a fost marcat de  absenteism și nu a fost lipsit de incidente. La prima probă scrisă, cea de limba și literatura română procentul de candidați absenți a fost de 19% iar 3 elevi au fost eliminați din sălile de examen.

Proba scrisă la limba maternă s-a desfășurat fără incidente însă din cei 12 candidați înscriși la examen doi au lipsit, iar la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) procentul de absenți a fost de 15,6%.

Rezultatele vor fi afişate în 2 septembrie, dată la care se pot face și contestațiile. Soluţionarea contestaţiilor se face în 3-4 septembrie iar afişarea rezultatelor finale în data de 5 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea