Rămâi conectat

Sport

Azi, ora 17.00, la Zlatna, CS Ocna Mureș – Minaur Baia Mare | “Soda dragă”, la un pas de sferturile de finală ale Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Ocna Mureș dispută astăzi, de la ora 17.00, în nocturnă, pe Stadionul “Minaur” din Zlatna, ultima partidă din cadrul grupei D a Cupei României.

O confruntare cu miză numai pentru formația din Alba, care are 4 puncte și poate realiza o performanță istorică, o calificare în sferturile de finală ale competiției “KO” dacă se va impune (în cazul unei remize, intervine jocul rezultatelor în celelalte două întâlniri, FC Argeș – Universitatea Craiova și Hermannstadt – Chindia Târgoviște, programate la aceeași oră). În cupă “Soda dragă” este neînvinsă după disputele cu prim-divizionarele Chindia Târgoviște (1-0, la Ocna Mureș) și CSU Craiova (1-1, la Zlatna, în noiembrie) și are în față o oportunitate unică în compania unei nou-promovate în eșalonul secund.

În vară Minaur Baia Mare a întâlnit pe Metalurgistul Cugir în prima manșă a barajului pentru Liga 2 (dublă victorie, 4-0 la Cugir și 3-2), iar în acest moment este pe poziția a 17-a a ierarhiei, cu 15 puncte în 16 etape. Maramureșenii au remizat în ultima confruntare, 1-1 la Dej, cu toate că au evoluat din minutul 3 în inferioritate numerică, prin eliminarea lui Chinde. La mijlocul lunii octombrie, fostul rapidist Mihai Iosif a fost instalat pe banca tehnică a formației din Baia Mare. Acesta a debutat cu o remiză albă cu FC Argeș în Cupa României, a urmat o victorie, 3-0 cu CSC Șelimbăr, dar și o serie de 5 întâlniri fără victorie pe a doua scenă.

Formația din orașul salin suferă teribil în eșalonul terț, unde va ierna în postura de “lanternă roșie” a Seriei 9. Luptele pe ambele fronturi i-a epuizat pe ocnamureșeni, ce au 7 meciuri în plus în această toamnă, iar “alb-albaștrii” au capotat în campionat, unde au o serie neagră cu 11 jocuri fără victorie, numai două puncte strânse, și rușini maxime în ultimele două dispute: 0-6 cu Metalurgistul Cugir (acasă) și 3-7 la Sănătatea Cluj.

Ne va fi foarte greu ținând cont de ultimele dezamăgiri trăite. Suferim mult și trebuie să găsim soluții pentru a ne mai spăla din păcate. Au fost eșecuri usturătoare și important este să facem un meci bun, indiferent dacă ne calificăm sau nu. M-ar mulțumi, sincer, și un rezultat de egalitate, pentru că am termina neînvinși această grupă din Cupa României, unde eram creditați cu șanse minime”, a declarat antrenorul Dan Roman, care nu va conta din motive medicale pe Al. Kiraly și Al. Țăranu.

Au fost delegați R. Vidican (Satu Mare), D. Lucaciu (Cluj-Napoca), I. Corb (Satu Mare); rezervă Căt. Buși (Rm. Vâlcea); observatori – Fl. Hîncu (Brașov) și Cr. Gîț (Deva).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea