Rămâi conectat

Ştirea zilei

Avocatul Radu Flaviu Chebuțiu recidivează și riscă să intre la pușcărie pentru 2 ani și jumătate: A fost prins conducând fără permis

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Avocatul Radu Flaviu Chebuțiu recidivează și riscă să intre la pușcărie pentru 2 ani și jumătate:  a fost prins conducând fără permis.

Avocatul Radu Flaviu Chebuțiu are din nou probleme cu legea după ce a fost prins la volan fără a avea permis de conducere. Acesta și-a recunoscut fapta iar Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat la amendă penală în valoare de 1.500 de lei și a dispus revocarea suspendării pedepsei de 2 ani și 6 luni pe care Chebuțiu a primit-o în 2013 pentru luare de mită.

Dacă decizia Curții de Apel Alba Iulia (care în acest caz este instanță de fond) va fi menținută și la Înalta Curte de Casație și Justiție, avocatul va trebui să execute pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare.

”În baza art. 335 alin. 2 teza a III-a din Codul penal cu aplicarea a art. 61 alin. 1, 4 lit. c şi 6 din Codul penal, a art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală şi a art. 41 alin. 1 din Codul penal condamnă inculpatul CHEBUŢIU RADU FLAVIU la pedeapsa de 1.500 lei amendă (150 zile amendă x 10 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. În baza art. 15 alin. 2 din Legea nr. 187/2012 face aplicarea art. 83 alin. 1 din Codul penal din 1969 şi revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale de 2 ani şi 6 luni închisoare şi a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b din Codul penal din 1969, la care a fost condamnat inculpatul prin sentinţa penală nr. 36 din data de 19.03.2013 a Curţii de Apel Alba Iulia, definitivă prin decizia penală nr. 3595 din data de 18.11.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi dispune executarea în întregime a pedepsei principale şi accesorii. Inculpatul va executa pedeapsa principală rezultantă de 2 ani şi 6 luni închisoare şi 1.500 lei amendă şi pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b din Codul penal din 1969. În baza art. 72 alin. 1 din Codul penal scade din durata pedepsei închisorii pronunţate durata reţinerii şi a arestării preventive a inculpatului din perioada 11.09.2012-17.09.2012.

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 din Codul penal cu privire la consecinţele neexecutării, cu rea credinţă, a pedepsei amenzii, în tot sau în parte. În baza art. 111 alin. 6 din O.U.G. nr. 195/2002 prelungeşte dreptul de circulaţie al inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.03.2018 şi până la data de 15.04.2018, inclusiv. (…)”, se arată în soluția pe scurt publicată în 14 martie 2018 pe portalul Curții de Apel Alba Iulia. Reamintim că Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat, în 19 martie 2013, pe avocatul Radu Chebuțiu la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Totodată, judecătorii au pus în vedere inculpatului dispozițiile art. 83 alin. 1 din Codul penal, conform cărora, dacă în cursul termenului de încercare condamnatul va săvârși o nouă infracțiune, instanța revocă suspendarea condiționată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopește cu pedeapsa aplicată pentru noua infracțiune.

De asemenea, instanța a mai dispus la acea dată ca inculpatul să restituie denunțătorului sumele de 6.000 lei și 1.100 euro. Sentința Curții a fost menținută apoi și la ÎCCJ. Avocatul Radu Chebuțiu a fost acuzat de DNA că ar fi pretins și primit bani de la un client al său pentru a interveni pe lângă medicii legiști, în vederea obținerii unui certificat medico-legal care să confirme o alcoolemie mai mică decât în realitate.

Facem precizarea că sentința nu este definitivă, iar această etapă procesuală nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea