Rămâi conectat

Ştirea zilei

Avocatul Radu Flaviu Chebuțiu recidivează și riscă să intre la pușcărie pentru 2 ani și jumătate: A fost prins conducând fără permis

Publicat

în

Avocatul Radu Flaviu Chebuțiu recidivează și riscă să intre la pușcărie pentru 2 ani și jumătate:  a fost prins conducând fără permis.

Avocatul Radu Flaviu Chebuțiu are din nou probleme cu legea după ce a fost prins la volan fără a avea permis de conducere. Acesta și-a recunoscut fapta iar Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat la amendă penală în valoare de 1.500 de lei și a dispus revocarea suspendării pedepsei de 2 ani și 6 luni pe care Chebuțiu a primit-o în 2013 pentru luare de mită.

Dacă decizia Curții de Apel Alba Iulia (care în acest caz este instanță de fond) va fi menținută și la Înalta Curte de Casație și Justiție, avocatul va trebui să execute pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare.

Elit - Gustul Desăvârșit

”În baza art. 335 alin. 2 teza a III-a din Codul penal cu aplicarea a art. 61 alin. 1, 4 lit. c şi 6 din Codul penal, a art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală şi a art. 41 alin. 1 din Codul penal condamnă inculpatul CHEBUŢIU RADU FLAVIU la pedeapsa de 1.500 lei amendă (150 zile amendă x 10 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. În baza art. 15 alin. 2 din Legea nr. 187/2012 face aplicarea art. 83 alin. 1 din Codul penal din 1969 şi revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale de 2 ani şi 6 luni închisoare şi a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b din Codul penal din 1969, la care a fost condamnat inculpatul prin sentinţa penală nr. 36 din data de 19.03.2013 a Curţii de Apel Alba Iulia, definitivă prin decizia penală nr. 3595 din data de 18.11.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi dispune executarea în întregime a pedepsei principale şi accesorii. Inculpatul va executa pedeapsa principală rezultantă de 2 ani şi 6 luni închisoare şi 1.500 lei amendă şi pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b din Codul penal din 1969. În baza art. 72 alin. 1 din Codul penal scade din durata pedepsei închisorii pronunţate durata reţinerii şi a arestării preventive a inculpatului din perioada 11.09.2012-17.09.2012.

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 din Codul penal cu privire la consecinţele neexecutării, cu rea credinţă, a pedepsei amenzii, în tot sau în parte. În baza art. 111 alin. 6 din O.U.G. nr. 195/2002 prelungeşte dreptul de circulaţie al inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.03.2018 şi până la data de 15.04.2018, inclusiv. (…)”, se arată în soluția pe scurt publicată în 14 martie 2018 pe portalul Curții de Apel Alba Iulia. Reamintim că Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat, în 19 martie 2013, pe avocatul Radu Chebuțiu la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Totodată, judecătorii au pus în vedere inculpatului dispozițiile art. 83 alin. 1 din Codul penal, conform cărora, dacă în cursul termenului de încercare condamnatul va săvârși o nouă infracțiune, instanța revocă suspendarea condiționată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopește cu pedeapsa aplicată pentru noua infracțiune.

De asemenea, instanța a mai dispus la acea dată ca inculpatul să restituie denunțătorului sumele de 6.000 lei și 1.100 euro. Sentința Curții a fost menținută apoi și la ÎCCJ. Avocatul Radu Chebuțiu a fost acuzat de DNA că ar fi pretins și primit bani de la un client al său pentru a interveni pe lângă medicii legiști, în vederea obținerii unui certificat medico-legal care să confirme o alcoolemie mai mică decât în realitate.

Facem precizarea că sentința nu este definitivă, iar această etapă procesuală nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul de nevinovăție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Cum a reușit o şoferiţă din Alba să demonstreze că a fost amendată ilegal: A fost implicată într-un accident cu o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID

Publicat

în

Cum a reușit o şoferiţă din Alba să demonstreze că a fost amendată ilegal: A fost implicată într-un accident cu o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID

După ce, în vara anului trecut, a fost implicată într-un accident cu o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID, o femeie din Alba a reuşit să demonstreze în justiţie că a fost amendată ilegal de către un poliţist rutier.

Incidentul a avut loc în 8 iunie 2021, pe DN 14B, la ieşire din municipiul Blaj spre comuna Crăciunelu de Jos, într-o zonă cu serpentine unde drumul este marcat cu linie continuă. În momentul în care autoturismul condus de femeie a fost depăşit de autospeciala ISU, într-o curbă periculoasă, a avut loc un acroşaj între cele două autovehicule, soldat cu avarierea acestora. Femeia a primit un avertisment şi i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile.

„Nu sunt de acord. Am respectat în totalitate maşina politiei, care a depăşit pe cea mai periculoasă curbă, urmată la scurt timp de cea de-a doua ISU, care mi-a tăiat calea, deşi maşina era ieşită din carosabil, permiţând depăşirea necorespunzătoare a maşinii care nu avea semnalele acustice pornite”, a scris femeia în procesul- verbal.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cele două autovehicule ale poliţiei şi ISU s-au oprit la circa 300 de metri de locul coliziunii, femeia susţinând că cei doi conducători auto s-au deplasat în zona unde oprise încercând să o intimideze şi să o ameninţe pentru că nu a respectat semnalele luminoase şi acustice de pe maşina poliţiei.

”În momentul în care le-am spus că nu au avut pornite semnalele acustice şi luminoase, şoferul de pe maşina poliţiei a recunoscut că nu a avut semnalele acustice, deoarece m-ar fi putut speria şi m-aş fi putut răsturna în pantă. Apoi, cei doi conducători auto s-au reîntors la maşinile conduse de aceştia şi au pornit semnalele luminoase”, a declarat şoferiţa. Femeia a mai spuscă poliţistul rutier a ascultat doar versiunea prezentată prin telefon de colegul său, respectiv a venit cu ”lecţia învăţată”, şi nu a luat în considerare susţinerile acesteia.
Altă situaţie de fapt, demonstrată în instanţă

”Petenta fost invitată la sediul Poliţiei Municipiului Blaj, pentru încheierea procesului-verbal, unde a aşteptat peste o oră. În acest interval de timp, agentul constatator a vorbit permanent la telefon pentru a obţine înregistrări de pe camerele video de pe traseul în care a avut loc evenimentul rutier. Ulterior, a obţinut o înregistrare video de pe traseul în care a avut loc evenimentul rutier, pe care o anexez înregistrată pe un DVD. Din înregistrare, se poate observa că maşina politiei şi ISU, înainte de producerea evenimentului rutier, au depăşit un alt autoturism, care circula în spatele autoturismului condus de petentă. Acea persoană putea fi reţinută ca martor asistent, dacă nu a reţinut ca martor asistent pe doamna (…). Din înregistrarea respectivă, se observă că maşina politiei şi autospeciala ISU nu aveau semnalele luminoase pornite”, se precizează în hotărârea instanţei de judecată.

Pe lângă înregistrarea video care a arătat că cele două maşini nu aveau semnalele luminoase, martora care se afla cu ea în autoturism a susţinut că cele două autospeciale nu aveau în funcţiune nici semnalele acustice. Pe 7 aprilie 2022, Judecătoria Blaj a anulat procesul-verbal, hotărârea nefiind contestată de către Poliţie.

”Petenta a avut posibilitatea efectivă să facă dovada existenţei unei alte situaţii de fapt decât cea reţinută în procesul-verbal de contravenţie, iar prin proba testimonială administrată în cauză, aceasta a reuşit să răstoarne prezumţia de temeinicie a procesului-verbal de contravenţie. Astfel, din declaraţia martorei (…), reiese că maşina poliţiei, care a încercat să depăşească maşina condusă de petentă, nu avea în funcţiune nici semnalele luminoase, nici cele sonore. Doar după impact, poliţistul a mers la maşina sa şi a pornit semnalele luminoase. Martora a văzut foarte clar când acesta a mers şi a pornit luminile, care până atunci nu funcţionau şi nici nu se auzea girofarul”, este concluzia magistratului care a judecat dosarul.

IPJ Alba trebuie să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 820 de lei.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Spectacol INEDIT la Alba Fest 2022: Cel puțin 130 de DRONE vor ilumina cerul în Cetatea Marii Uniri

Publicat

în

Spectacol INEDIT la Alba Fest 2022: Cel puțin 130 de DRONE vor ilumina cerul în Cetatea Marii Uniri

În 11 sau 12 iunie, pe perioada evenimentului Alba Fest, albaiulienii și turiștii care vor ajunge în Capitala Marii Uniri se vor putea bucura de un spectacol de lumini cu drone.

Municipiul Alba Iulia este interesat să achiziționeze un spectacol de animație realizat cu minim 130 de drone luminoase. Momentul va avea o durată de minim 10 minute, durata fiind definită ca perioada de timp cuprinsă între decolarea și aterizarea dronelor. Dronele se vor ridica la o înălțime maximă de 100 m, iar coregrafia se va desfășura pe o coloană sonoră reprezentativă pentru evenimente de animație pentru tineri.

Prin folosirea Inteligenței Artificiale, dronele autonome sunt capabile să zboare în roiuri, se evite între ele, precum și să eschiveze obstacolele în timp ce-și îndeplinesc misiunea în cel mai eficient mod posibil.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prestatorul va contura proiectul artistic al spectacolului în așa fel încât acesta să se încadreze și să potențeze caracterul AlbaFest.

Un spectacol cu drone autonome va fi o surpriză de neuitat pentru public, dat fiind caracterul original și noutatea acestei tehnologii în România. Prima întâlnire cu dronele, la 1 decembrie 2021 a fost un real succes și așteptat acest tip de show este foarte așteptat și dorit de albaiulieni.

Alba Fest este emblema evenimentelor din Cealaltă Capitală, scena pe care își dorește să fie orice artist din lumea muzicală. Alba Fest nu este un eveniment de inerție, ci singurul festival care a exclus tot ce era în plus, aducând pe scena lui superlativele absolute ale momentului. Este singurul eveniment în care orașul are mai puțini locuitori decât spectatori: 50 000 de oameni, în trei zile de show total.

Prima întâlnire cu dronele, la 1 decembrie 2021 a fost un real succes şi acest tip de show este foarte aşteptat şi dorit de albaiulieni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Coliziune între două autoturisme la ieșire din Cunța

Publicat

în

VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Coliziune între două autoturisme la ieșire din Cunța

Un accident rutier a avut loc marți, 24 mai, în jurul orei 18.20, pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, la ieșire din Localitatea Cunța.

Din primele informații a fost o tamponare în care au fost implicate două autovehicule, care au intrat în coliziune față – spate.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urmă cu câteva minute traficul rutier s-a reluat pe ambele benzi.

Vom reveni cu amănunte.

Video: Facebook/Vasiu Alexandru – INFO TRAFIC jud. SIBIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare