Avertizare prin RO ALERT pentru județul Alba : Nivelul răspândirii noului COVID-19 este unul RIDICAT. Respectați măsurile sanitare

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Pe data de 9 octombrie 2020 la nivelul județului Alba, cetățenii au fost informați pe telefon printr-un mesaj RO – Alert, cu privire la numărul ridicat de cazuri noi de COVID-19

Având în vedere creșterea cazurilor de infectare în rândul populației cu noul tip de coronavirus, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin IGSU, a transmis, astăzi , mesaje preventive, prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Acestea au fost trimise atât in capitală, cât și in alte 7 zone din țara, unde gradul de infectare este ridicat, respectiv in judetele Alba, Bacău, Iași, Neamț, Teleorman, Vâlcea și Vaslui.

Textul mesajelor pentru locuitorii județului Alba a fost următorul:

Atenție! În județul Alba nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 1,5 la o mie de locuitori. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtați corect MASCA, acoperind nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați aglomerațiile. Mențineți IGIENA MÂINILOR, evitați contactul cu suprafețele comune și DEZINFECTAȚI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAȚI-I și pe cei din apropierea dvs. să respecte cu strictețe regulile! DSU – IGSU.

Facem totodată precizarea că în perioada următoare și alte judete din țara vor remite astfel de mesaje preventive in rândul localnicilor din zonele unde sunt înregistrate sau sunt previzionate creșteri ale gradului de infectare.

Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului Ro-Alert vine in completarea măsurilor dispuse de autorități destinate limitării răspândirii SARS-CoV -2 in rândul populației.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419