Rămâi conectat

Ştirea zilei

AVERTIZARE METEO: Ploi torențiale, vijelii și grindină până joi în regiunile centrale, sud-vestice, sudice și zonele de munte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Până joi dimineaţa, regiunile sud-vestice, sudice şi centrale, precum şi zonele de munte, se află sub o informare de instabilitate atmosferică accentuată, care vizează ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină.

Conform prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în regiunile menţionate vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, manifestându-se prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi căderi de grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp, iar mai ales în cursul zilei de miercuri (20 mai) şi în noaptea de miercuri spre joi (20/21 mai) pe arii restrânse 35 – 40 l/mp.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi accentuată pe parcursul următoarelor zile şi în Bucureşti, unde se vor semnala averse, ce pot avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii şi căderi de grindină.

Totodată, fenomene specifice instabilităţii atmosferice vor fi mai frecvente şi mai intense, cu precădere pe parcursul zilei de miercuri (20 mai) şi în noaptea de miercuri spre joi (20/21 mai), când, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă înregistrate vor fi însemnate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea