Rămâi conectat

Actualitate

Avertizare METEO: Cod galben de ploi, ninsori la munte și intensificări ale vântului în Alba, până joi dimineața. Vremea în țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

cod-galben-si-portocaliuAdministrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineața, o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte și intensificări susținute ale vântului valabilă până joi în Alba și alte 19 județe din țară. De asemenea,  a fost emisă și o avertizare Cod Portocaliu, pentru alte 14 județe din țară.

Avertizarea cod galben este valabilă de marți, 11 octombrie, de la ora 15:00 până joi, 13 octombrie, la ora 10:00. În intervalul menţionat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55…65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

Avertizarea cod portocaliu de ploi este valabilă în intervalul 11 octombrie, ora 18:00 – 12 octombrie, ora 20:00. În judetele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanța și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50…60 l/mp și pe arii restrânse 80…90 l/mp.

Meteorologii precizeaza că, în dimineata zilei de 12 octombrie, vor actualiza prezentul mesaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea