Avertizare ANM: COD GALBEN de ploi pentru zona de Sud a județului Alba și mai multe județe din țară

Vremea continuă să fie instabilă și la începutul acestei săptămâni. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o atenţionare Cod Galben pentru mai multe județe din țară, printre care și județul nostru, în partea de Sud.

Avertizarea este valabilă până diseară, la ora 21, vizând manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi moderate cantitativ.

ELIT

În Dobrogea, sud-estul Moldovei și în Muntenia, mai ales în sudul și estul regiunii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

În estul Olteniei și în sudul Transilvaniei va continua să plouă și se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp (în ultimele 24 de ore, în zonă s-au înregistrat cantități de apă cuprinse, în general, între 25 și 45 l/mp).

Mihail David - 2020

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii restrânse.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...