Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Av. dr. Mihai Baco: Dacă în urmă cu 10 ani era un aflux către avocatură, acum se întâmplă invers. Se pleacă către sistemul bugetar, în administrație, unde salariile sunt la nivel de judecător

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Avocații par să fie atrași de salariile din administrație. Decanul Baroului Alba, av. dr. Mihai Baco, a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM, că avocații nu o duc grozav de bine, iar în ziua de astăzi, unii preferă să se îndrepte spre sistemul bugetar, în administrație, unde au un salariu asigurat, ajuns acum la nivel de judecător.

”Dacă în urma cu 10, 15 ani era un aflux ale celorlalte profesii juridice către avocatură, acum se întâmplă invers. Se pleacă din avocatură, nu numai în magistratură, pentru că merg pe aceeași linie. Mulți au plecat din avocatură, consilieri juridici, consilieri de probațiune, grefieri, către sistemul bugetar, pentru că acolo au siguranța unui venit lunar, indiferent cât muncesc, pe care îl încasează. Din câte am văzut, în administrația publică locală salariile sunt foarte bune, sunt la nivel de judecător”, a declarat av. Mihai Baco, care este de părere că aceste creșteri salariale din sistemul bugetar au dus la un dezechilibru.

Totodată, Baco a precizat că ”ne aflăm într-o fază în care sunt atât de rapide schimbările legislative, sunt atât de aberante, încât chiar nu mai știi unde te afli”.

”Am discutat și cu colegii judecători și procurori, care spun că trebuie să stea toată ziua cu nasul în internet să vadă care sunt modificările care se aduc la legislație(…) Nu poți să ai predictibilitate deloc la ora actuală. Ne e greu nouă, profesioniștilor în drept, să înțelegem ce se întâmplă, darămite cetățeanului care, săracul, are un impact cu legea și chiar nu înțelege”, a spus decanul Baroului Alba.

Potrivit acestuia, codurile din 69 erau mult mai exacte și riguroase, mai stabile.

Urmăriți întreaga emisiune în video-ul de mai jos:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea